DreamHost Apps: pentru moment gratuit


Acum câteva zile am scris despre DreamHost, despre oferta lor de început de an. (În paranteză fie spus, şi astăzi oferta cu 50% mai e valabilă şi cu codul promoţional 202 sau 220 puteţi obţine reduceri mai mari.) Dacă respectiva ofertă, cu toată reducerea însemna totuşi să scoţi un ban din buzunar, iată că DreamHost vine cu ceva 100% gratuit: DreamHost Apps. Serviciul va deveni plătit în curând (probabil 50usd pe an), dar dacă reuşiţi să puneţi mâna pe un cont cât e în beta, contul va rămâne gratuit pentru totdeauna! De curiozitate am parcus procesul şi am pus mâna pe un cont (rămâne de văzut dacă îmi va şi fi de folos). Dar haideţi să vă împătăşesc concluziile.

image

În primul rând cum obţineţi contul? Este nevoie de o invitaţie. Mergeţi aici, iar ca să treceţi de El Diablo trebuie să scrieţi un cod. În primul comentariu la acest post DreamHost pune 100 de invitaţii. Atenţie: va tot trebui să încercaţi căci un cod folosit îşi pierde valabilitatea. Eu am încercat de vreo 3-4 ori şi în final am reuşit. DreamHost spune că ar putea înlocui periodic invitaţiile, eliminându-le pe cele folosite. E deci o chestiune de noroc.

După ce aţi trecut de faza cu invitaţia trebuie să optaţi între: folosirea unui subdomeniu dreamhosters.com sau a unui domeniu pe care îl aveţi deja disponibil sau să cumpăraţi unul nou. Cel mai rapid va fi să apelaţi la un subdomeniu dreamhosters.com, ulterior putând atribui un domeniu (nou sau existent). După câteva secunde vor începe să vină emailurile de confirmare pentru webaplicaţiile solicitate.

image

Căci – şi acum ajungem la prezentarea în sine a ofertei – DreamHost Apps oferă hosting gratuit pentru o serie de webaplicaţii. În acest moment acestea sunt WordPress, Drupal, ZenPhoto, phpBB, MediaWiki şi Google Apps (for your domain sau subdomeniu de la caz la caz). În timp lista webaplicaţiilor va creşte. Iar acum limitările. Pe lângă că nu se spune un cuvânt despre spaţiul alocat e important de ştiut că nu există acces FTP (sau SSH, MySQL, nici suport tehnic). Aceasta înseamnă că gradul de configurare e destul de limitat.

Şi atunci cui se adresează această ofertă (repet: dacă puneţi mâna pe / nimeriţi un cod bun de invitaţie şi vă deschideţi un cont, el va rămâne gratuit şi după ce se termină etapa beta!)?

 • dacă sunteţi un webmaster super-profesionist aproape sigur că nu vă interesează… poate de demo… ca să vă faceţi o idee
 • dacă sunteţi din clasa… medie atunci un astfel de cont poate fi util, măcar ca loc de joacă dacă până acum nu aţi testat vreodată cum merge de exemplu MediaWiki sau Drupal şi sunteţi curios
 • dacă sunteţi începător… păi aţi nimerit bine! contul poate fi gratuit (dacă vă mişcaţi repede), administrarea e 100% online, toate configurările (de DNS şi altele) sunt făcute automat… Dvs doar trebuie să folosiţi contul… ce domneşte…

PS: Dacă vă interesează WordPress, vine cu nişte pluginuri şi teme, dar nu puteţi instala altele.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

4 comentarii

 1. Roman spune:

  Wow! Merci!
  Am reusit si eu sa rezervez o cheita valida!
  Dupa vreo 20 de incercari am reusit sa obtin un cont gratuit, folosind un domeniu pe care nu-l foloseam de ceva timp.
  Asa ca intradevar oferta e valabila!
  Grabiti-va!

 2. Concursuri spune:

  Mi-am facut cont dar nu reusesc sa instalez nimic… pur si simplu nu merge…


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *