Windows 7: descărcare da, cheie (ba) da


Nu ştiu dacă şi Dvs aţi luat (sau mai luaţi) parte la competiţia “pune mâna pe Windows 7”. Ieri Microsoft ar fi trebuit să dea drumul public la beta, pentru 2,5 milioane de persoane. Vorbind în timpul României, ieri după-masă serverul Microsoft a dat mai mult erori decât să meargă, lucru prelungit până astăzi, sâmbătă dimineaţa, când scriu aceste rânduri. S-au vehiculat diverse căi pentru a descărca şi înregistra, dar nimic nu merge până la capăt. Oricum, în acest moment cel puţin descărcarea merge mai mult decât elegant (adică chiar la peste 1MB/secundă în cazul meu).

image

Iată legăturile pentru descărcare: Windows 7 Beta 32-bit version şi Windows 7 Beta 64-bit version. Conform LifeHacker, fără cheie de înregistrare Windows 7 va “dura” în mod normal 30 de zile. Spun mod “normal” deoarece viaţa îi poate fi, cică, prelungită la 120 de zile cu comanda slmgr –rearm. Cu o cheie de înregistrare ar trebui să meargă până la 1 august 2009! Dar ia cheia de unde nu’i. După cum vedeţi mai sus, la luarea cheii eu nu văd decât pagina de eroare, oricâte refresh-uri aş da.

Desigur, nu e sfârşitul lumii. În timp ce unii au pus mâna pe cheie, nu cred că s-a ajuns – încă – la 2,5 milioane de chei distribuite. Tot conform LifeHacker, de fapt unui cititor al acelui sit, paşii ar fi aceştia: identificarea pe situl Microsoft şi descărcarea cheii pentru versiunea pe 32 de biţi (alternativă), respectiv pe 64 de biţi (alternativă).

Dacă vreţi să instalaţi Windows 7 în paralel cu Windows XP sau Windows Vista, vedeţi acest ghid (reţineţi că vă trebuie minim 16GB pentru Windows 7).

În fine, aş mai recomanda o pagină. Blogul How to Geek a publicat un articol cu multe imagini (ca de obicei), intitulat What You Should Expect from the Windows 7 Beta.

PS: seara am reuşit să pun şi eu mâna pe o cheie de înregistrare.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (12 evaluări, media: 4,33 din 5)
Se încarcă...

14 comentarii

 1. stalker spune:

  Dar de ce as tine un SO beta pe un sistem mai mult decat cateva zile? Il instalez vad noile feature si gata, bye-bye!

 2. radu.capan spune:

  Din câte am citit pe web acest prim beta e foarte stabil (surprinzător?), se mişcă mai rapid şi cu consum de resurse mai lejer decât Vista, deci pentru unii nu e doar de test ci chiar de păstrat. Teoretic până la 1 august, dar se vor găsi „chei” de prelungire.

 3. andreiopt spune:

  Personal sunt dezamagit modul in care procedeaza Microsoft. Mai intai a „scapat” o copie pe torrente, apoi a anuntat ca varianta beta va fi disponibila pentru download pe data de 9 (dupa amiaza, asa spunea pe site-ul oficial Windows7) si nu s-au tinut de cuvant. Au aparut problemele tehnince… au disparut cheile de inregistrare, etc. N-am de gand sa-l mai descarc deoarece am sa fiu nevoit sa-l cumpar in varianta finala (asa cum a fost si cazul Vista) si am sa enervez atunci. Mai bine terminau SP2-ul pentru Vista!!!

 4. newsitc spune:

  Da, mai toti il lauda ca performantele sunt mult mai bune. In opinia mea, Win 7 este un Vista regandit (ceva in genul trecere de la 2000 la XP). Adevarul e ca si pe al meu PC, care e cam in „varsta” ruleaza excelent Win 7 (pacat ca nu merge sunetul 5.1 – de cand s-a lansat Vista, nesimtiti de realtek nu au mai facut nimic pentru driverele placilor non-HD).

  Referitor la key, mai aveti putina rabdare sa se calmeze internautii :)).

  Microsoft ar fi trebuit sa se astepte la aceasta isterie de download-uri si sa-si ia masurile necesare. Deci se intampla si la case mai mari.

 5. radu.capan spune:

  La case mai mari… decat Microsoft?

 6. newsitc spune:

  Pai doar nu e prima data cand o dau in bara si la reluare… ei vad altceva.

  Dar partea buna este ca tocmai am prins un key. Am dat cred ca de vreo 10 ori refresh intr-un interval de 30 minute si am avut placerea sa vad ca la un moment dat mi-a aparut pagina cu key-ul si un link de download pentru versiunea de 32bit.

 7. stalker spune:

  Acusica am reusit sa iau codul folosind metoda descrisa mai sus de userul de pe LifeHacker. Succes ca merita!

 8. andreiopt spune:

  Corect dl. Radu. „La case mai mari… decat Microsoft?” Pana si maica-mea, care nu are nici o treaba cu IT-ul, stia ca pe 9 apare windows 7 beta! In paranteza fie spus, daca este un departament care isi merita banii la Microsoft acela e departamentul de marketing si PR.

 9. radu.capan spune:

  Uh, ce-mi place! Mi-am instalat Windows 7 si merge brici. Eu lucrez inca sub Windows XP, dar Windows 7 chiar imi trage cu ochiul. Se misca bine, foarte bine. Bravo Microsoft!

 10. nita marian spune:

  Trebuie sa fac refresh la acest link […] sau la acesta […] ?

 11. radu.capan spune:

  @nita marian: cel mai bine de (click) aici.

 12. Manu spune:

  Am o intrebare: dupa vreo 30 de zile o sa imi ceara un serial si daca il introduc pe ala o sa imi mearga?
  Si cat timp va fi valabil acel serial?
  Ms mult.

 13. radu.capan spune:

  Chei de inregistrare nu se mai dau de mult. Daca aveti una din cele oferite atunci cand se putea, cheia va merge pana cand expira beta-ul sau RC-ul. RC-ul nu mai retin exact, parca merge pana la anul prin primavara.

 14. George spune:

  Eu sunt foarte dezamagit de Windows 7. Mie astazi mi-a expirat cheia de activare si totul este diferit; imaginile de fundal se sterg la fiecare aprindere a cumputerului. Eu sincer sa zic as vrea inapoi Windows XP sau as vreo o cheie noua pt Windows 7 dar din pacate trebuie cumparate…


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *