Windows 7: uau!


Vineri am “alergat” (virtual) după Windows 7 dar am pus mâna pe el abia sâmbătă, iar peste noapte l-am instalat. Nu spun că a mers ca uns, dar problemele nu au venit de la Windows ci de la calculatorul folosit de teste. În cele din urmă Windows 7 s-a instalat, am biruit şi unele mici probleme cu driverele (simplu, descărcând de pe internet versiuni mai noi) şi aşa am ajuns la ceea ce îmi doream: să văd cu proprii ochi cum merge copilaşul lui Vista. Vă spun sincer: m-a entuziasmat. Când am testat prima oară Vista mi-a plăcut. Dar între a-ţi place ceva şi a te entuziasma e o mare diferenţă.

image

Acum vestea bună: deşi iniţial Microsoft stabilise că oferă beta-ul pentru primele 2,5 milioane de persoane interesate (provocând astfel o nebunie de reîncărcări ale serverelor lor), au decis ulterior că oricâţi vor fi interesaţi de Windows 7 vor putea să îl descarce şi să obţină o cheie (desigur gratuită) până pe 24 ianuarie! Este ceva timp pus la dispoziţie. Desigur, nu mulţi vor sări pe ofertă, dat fiind că e un sistem de operare în beta. Cine şi-ar risca datele cu un beta? Şi totuşi, e important de spus că – în timp ce riscurile există, evident – Windows 7 se dovedeşte a fi foarte stabil.

În fapt eu l-am instalat pe un harddisk secundar (adică mai cu hibe, nefolosit prea des) al Oanei. De ieri merge aproape non-stop, lansând tot felul de programe şi lucrând pe el, fără probleme. Rămâne însă ca Oana să vă mai scrie despre Windows 7, dat fiind că “maşina” mea e Windows XP. Dar şi ei, ca şi mie, i-a plăcut mult cum arată Windows 7 aşa că sunt sigur că ne va împărtăşi din noua experienţă.

Dacă sunteţi interesaţi de Windows 7 porniţi de aici. Citez specificaţiile minime: 1 GHz 32-bit or 64-bit processor; 1 GB of system memory; 16 GB of available disk space; Support for DirectX 9 graphics with 128 MB memory (to enable the Aero theme); DVD-R/W Drive; Internet access (to download the Beta and get updates).


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (6 evaluări, media: 4,83 din 5)
Se încarcă...

10 comentarii

 1. newsitc spune:

  Da, era si timpul sa se trezeasca Ballmer. Deci s-a terminat cu inghesuiala ca la cozile de la 5 dimineata dupa 1 litru de lapte. :))
  Chrome pe Win 7 – orice numai IE sa nu fie 😛 .

 2. Ionel Maier spune:

  Am inceput si eu curios navigarea in odiseea Windows 7, si cu ce am ramas oarecum curios e faptul ca avand Windows-ul instalat pe o partitie nou creata F, aceasta a disparut, in Windows-ul cel nou avand doar 2 partitii: C (care de fapt e F) si D-ul in care am toate lucrurile. Aici vine nelamurirea mea, nefiind deloc utilizator de Vista, intreb: aceasta „problema” era si in vista, atunci cand se instalau 2 SO pe acelasi calculator sau e o noutate a domnului „7”.
  Si… ca sa imi exprim parerea, as zice ca e un SO de operare OK, mi se pare ca imi mananca mai putine resurse decat XP-ul meu (e un XP modat), si arata bine. Despre instabilitati nu pot spune prea multe deocamdata pentru ca imi ruleaza numai de cateva ore… si sper totusi sa nu cedeze atat de repede.

 3. radu.capan spune:

  @newitc: Păi dacă Windows 7 nu vine cu Chrome preinstalat… l-am instalat eu 😉 .
  @Ionel: Eu cel putin nu stiu ce sa raspund. Poate altii mai priceputi.

 4. Sorin spune:

  E si normal ca or crapat serverele daca sistemul lor de operare este cel care este… Am tot incercat sa descarc versiunea de test, si mereu s-a oprit descarcarea la 10-11%. Chiar daca sint curios din fire, mai bine ma las pagubas.

 5. radu.capan spune:

  @Sorin: luarea cheii de pe situl Microsoft nu cred ca ridica probleme (eu am reusit sambata fara probleme, se puteau lua oricate chei); cat despre descarcare, e mai bine de pe torrente (de incredere), de unde vine mai rapid; exact ceea ce a facut public Microsoft sambata era pe torrente de 1-2 saptamani si se descarca repede

 6. Raimi spune:

  Ma tenteaza sa instalez win 7 pe desk de acasa un pic batranel dar nu prea [Athlon XP 2200+, Hdd 200 Gb, 1Gb RAM, Video GeForce4 la doar 64Mb] dar ma lovesc de urmatoarea chestie: „This computer is not compliant with the Advanced Configuration and Power Interface (ACPI) standard. Windows must be installed onto a computer that supports ACPI. Contact your computer manufacturer for a BIOS update or install Windows on an ACPI-compliant computer.” Am mai avut pe acest computer instalat Vista de proba si a mers, dar acum am XP. Nu stiu concret in urma acelui mesaj ce sa fac, doar un update de bios, sau?

 7. florin spune:

  Dupa instalare si mie nu imi mai aparea o partitie. Ca sa apara iar intra la Computer managenent (clic dreapta pe My computer si apoi intra la Manage). In fereastra aparuta intra la Disk managenent. Acolo iti va aparea toate partitiile. Dai clic dreapta pe partitia care ti-a disparut si alegi Change driver letter end paths… si alegi de acolo o litera pt partitie.

 8. Doru Constantin spune:

  Daca nu a incercat inca nimeni sa faca upgrade de la vista ultimate la Win7, ei bine, merge ok. Dureaza mai mult decat o instalare pe curat dar merge bine. Singura problema a fost cu Norton Internet Secirity 2009, care trebuie reinstalat pentru ca altfel nu merge „SONAR”-ul. Una pesta alta sistemul se misca mai bine decat Vista (cel putin pe laptopul meu).

  Totusi, la cat am dat pe Vista acest Windows 7 trebuie sa aiba un pret de upgrade ff mic sau sa-i zica Vista sp2, ca e mai corect asa fata de clienti.

 9. jean spune:

  Problema: am instalat Wind 7 formatand partitia in care era inainte Vista, si, spre surprinderea mea, cand a pornit a disparut cealalta partitie, partitia mare cu toate datele in ea. Nu cred ca a sters-o dar cum fac sa apara la loc sa o vada? Precizez ca am un amd x2 4000 4gb ram,geforce 8600 gt zallman edition.

 10. radu.capan spune:

  Probabil ceea ce e scris (click) aici ajuta?


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *