Resurse pentru WordPress (şi nu numai)


Privind în urmă mi s-au strâns multe semne de carte puse la tot felul de pagini interesante legate de CMS-uri în general, de WordPress în special. Nu aş vrea să se piardă aşa că le voi semnala în continuare, mai pe scurt, chiar dacă unele sunt vechi şi de o lună. Vom începe vorbind despre teme WP, apoi despre pluginuri şi administrare, pentru ca la final să trecem şi la alte CMS-uri.

Teme WordPress

DesignM.ag ne-a propus în decembrie articolul 25 Artistic Themes for WordPress: unele sunt gratuite (majoritatea) iar unele comerciale. Din păcate autorul selecţiei nu s-a obosit să scrie care în ce regim sunt, deci veţi descoperi personal la fiecare temă în parte (care vă interesează). Articolul e o continuare a altuia mai vechi: 23 of the Best Grunge-Style WordPress Themes.

image image image

Alte articole interesante cu selecţii de teme WordPress sau legate oricum de teme WordPress:

Pluginuri şi administrare WordPress

De când a fost lansat WP 2.7 nu ştiu dacă am ajuns să spun răspicat: interfaţa este excepţională! Îmi place mult “panoul de control” (dashboard) dar şi faptul că în celelalte pagini principale (ex: scrierea unui articol) pot să aleg ce să apară, dar mai ales ce să nu apară. Zona de administrare poate fi astfel frumos curăţită de ce nu ai nevoie. Felicitări autorilor WP (apropo, ieri a fost ziua fondatorului WP… a împlinit 25 de ani). Personal folosesc WordPress de la 1.5, ceea ce înseamnă că am văzut destule schimbări. Dar nu chiar pe toate. Pasionaţi de istoria (tânără a) WordPress-ului? Aruncaţi o privire pe A Journey Through Five Years of WordPress Interface. Mai jos vedeţi cum arăta pagina de editare de articole la versiunea 0.7.1!!!

image

Să trecem la ceva mai practic: Mastering Your WordPress 2.7 Theme & Admin Area: Tips and Tricks. Titlu nu spune prea mult. Aspectele acoperite sunt foarte vaste şi merită să parcurgeţi respectivul articol. Noi ne grăbim să trecem la o altă recomandare: în a doua zi de Crăciun SixRevisions publica 30 Excellent WordPress Video Tutorials (a se vedea şi 100+ WordPress Video Tutorials, from Basic to Advanced). Vorbind mai concret de pluginurile WP să amintim de The Ultimate Guide to Building a WordPress Plugin (e un ghid destul de micuţ, dar bun). Ceva mai tehnic şi cu un public ţintă foarte redus, dar vreau să îl semnalez totuşi, e articolul WordPress Plugin Information API Documentation. În fine, încă o semnalare: 10 Useful RSS-Tricks and Hacks For WordPress.

Şi puţin Joomla

Nu vorbim prea des de alte CMS-uri dar evident pe lumea aceasta nu se află doar WordPress. SmashingMagazine, care de asemenea cel mai adesea se opreşte la WordPress, a publicat nişte toolbox-uri, adică articole cu resurse utile pentru Joomla (la 5 ianuarie) dar şi pentru Movable Type (decembrie), Textpattern (noiembrie), ExpressionEngine (octombrie) sau deja amintitul Drupal (septembrie).

Pentru fanii Joomla aş mai avea o recomandare: Joomla Add-Ons, Plugins And Extensions, un articol din 8 ianuarie de pe JustSkins.com. Acelaşi blog a avut luna trecută un articol interesant numit 15 Free Open Source Content Management Systems. Şi-am încălecat pe-o şa… şi am terminat cu recuperările.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *