Windows 7: Personalizarea (teme, tapeturi…)


Am fost obişnuiţi de atâtea sisteme de operare, programe şi situri care ne permit particularizarea interfeţei că nu mai putem concepe să nu avem astfel de opţiuni. Windows 7 le pune foarte la îndemână. Desigur putem merge via Control Panel, dar un click dreapta pe desktop ne va arăta rapid opţiunea Personalize. De acolo vom avea acces imediat la teme. Nu e mare filosofie, dar sunt câteva lucruri care merită pe scurt precizate. Mai întâi să vedem evidentul: există o temă implicită şi trei seturi de teme – peisaj, culori şi flori.

image

Pentru fiecare dintre seturi puteţi opta pentru unul dintre fundaluri (Desktop Background). Puteţi să modificaţi culoarea (oricum semi-transparentă) a ferestrelor de la Window Color. În fine, se mai poate configura schema de sunete şi screensaver-ul (nu sunt screensavere noi). Oana s-a tot jucat cu diverse configuraţii, obţinând de la desktop-uri sobre, elegante ori chiar sumbre până la desktop-uri feminine sau de fetiţe (cu mult roz 🙂 ). E un lucru bun: practic orice vârstă şi gust îşi poate face Windows-ul să arate aşa cum doreşte.

image

Pe principiul “modificări mici dar utile”, Windows-ul include acum un instrument pentru schimbarea automată a tapeturilor. Adio deci programe din categoria wallpaper changer. Desigur, funcţiunile sunt rudimentare dar suficiente pentru cei mai mulţi. De la Picture location puteţi alege o sursă de imagini (cele oferite de Windows, directorul implicit de imagini sau orice director de pe calculatorul Dvs). Puteţi alege un mod de folosire a imaginilor (fill, fit, stretch, tile, center) după care, în fine, puteţi stabili alternanţa: din câte în câte secunde/minute/ore (minim 10 secunde, maxim 1 zi) şi dacă imaginile să fie luate în ordine sau aleator.

image

Să mai spunem la final că situl pentru Windows 7 conţine deja o secţiune pentru personalizări suplimentare. În acest moment găsim acolo 15 teme noi, 13 tapeturi, 8 gadgeturi desktop şi 5 gadgeturi slideshow.

image


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

5 comentarii

 1. soso spune:

  Merci… Continuati tot asa.

 2. danny spune:

  Stiu ca o sa sune ciudat, dar pot dezactiva cumva noul taskbar din Windows 7 si sa-l activez cumva pe cel vechi, asemanator cu cel Vista 😀 ? Nu ma incanta cine stie ce noul aspect dar in schimb imi place ca merge foarte fluent acest nou sistem de operare.

 3. radu.capan spune:

  Alte teme pentru Windows 7 se găsesc aici.

 4. Floriin spune:

  Am instalat si eu Windows 7 Home Basic 32 bit si mie daca dau click dreapta nu apare Personalize. Help plz.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *