Windows 7: Peştele siamez luptător


Windows 7 are ca temă implicită una albastră ce foloseşte ca tapet o imagine cu un peşte (fotografiile le-am suprapus eu). De ce? Vrea oare Windows să sugereze că cu versiunea 7 a intrat la apă? Nuuu. Şi atunci de ce un peşte? De ce nu? Totuşi, alegerea peştelui nu este întâmplătoare. De fapt a respectivei specii de peşte! Este vorba de peştele siamez luptător. Înainte de a lămuri misterul să cităm AnimalPedia.ro: “peştele luptător siamez este unul dintre cei mai iubiţi peşti de acvariu datorită coloritului său spectaculos, dar şi pentru că este un peşte nepretenţios. Este un peşte singuratic, poate trăi fără probleme în acvarii sau boluri de mici dimensiuni.”

image

Bun. Dar de ce a ales Microsoft acest peşte? Este aici un umor fin pe care primii îl descoperă cei care sunt pasionaţi de peştii de acvariu. Eu ştiu că acest peşte are denumirea ştiinţifică betta splendens. Şi în timp ce betta nu vine chiar de la grecesul beta, ci de la un cuvânt dintr-un dialect thailandez, Windows a asociat peştele betta cu al său Windows 7 beta. Mister rezolvat 🙂 .

Dacă vă interesează tapeturile cu care vine Windows 7, le-am pus într-o arhivă zip de 16MB. Sunt 17 imagini (cele 16 de mai jos plus peştişorul betta), fiecare lat de 1920 de pixeli. Probabil sunt intersecţii cu Vista (sau toate se găsesc şi în Vista?). Nu am studiat. Le-am împachetat şi publicat aici. Dacă vă interesează le puteţi descărca.

image

Hmmm. M-am mai gândit şi le aveţi mai jos şi sub forma unei cutiuţe Box.net. Click pe imagini pentru a le vedea, inclusiv ca slideshow.

PS: un articol mai detaliat despre peştele betta găsiţi pe Acvarist.ro.

PS2: alte tapeturi sunt publicate de Microsoft online, aici.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *