Google ne invită acum la muzeu


Vă amintiţi poate că în noiembrie Google anunţa un nou proiect în cadrul la Google Earth: Roma antică. Aceste iniţiative de ordin educaţional continuă şi iată că ieri blogul Google a anunţat o nouă premieră: o vizită la muzeu. Probabil peste câţiva ani (decenii?) vom putea vizita astfel zeci de muzee, dar pentru moment unul singur e norocosul: Muzeul Prado din Madrid, Spania. Este un început timid dat fiind că doar 14 lucrări din acest muzeu au fost selectate pentru a fi redate virtual. Dar redarea lor este impresionantă. Observaţi mai jos cât de bine se pot vedea mici detalii. Şi zoom-ul ar fi mers mai departe.

image

Fotografiile celor 14 opere de artă au nu mai puţin de 14 gigapixeli. Pentru a ajunge la ele căutaţi în Google Earth “Muzeul Prado” (fără ghilimele desigur, şi presupunând că aveţi programul în română). Veţi găsi reproducerea 3D a clădirii muzeului şi astfel veţi putea ajunge la pagina cu cele 14 reproduceri. Printre ele şi Imaculata Concepţiune (Neprihănita Zămislire) a lui Giambattista Tiepolo, realizată între anii 1767-1769. Mai sunt şi alte tablouri religioase, dar şi unele pe teme seculare. La final să vedem modul în care îşi prezintă Google noutatea.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (5 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

2 comentarii

  1. nelu b spune:

    Google Earth are o versiune noua 5.0 Beta cu citeva facilitati noi

  2. elena teodorescu spune:

    Am descoperit situl de cateva zile si mi s-a parut de ajutor (intrucat sunt foarte la inceput cu GMail), am testat schimbarea temei si culmea mi-a reusit si de asemenea gasesc utile imaginile.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *