Windows 7: Scăpaţi de „Send Feedback”


Aş începe subliniind ceva: seria noastră de articole despre Windows 7 nu este o invitaţie la a instala acest sistem de operare încă în beta. Noi l-am instalat şi scriem despre el tocmai pentru ca Dvs, dacă nu aveţi un al doilea calculator sau nu doriţi o instalare secundară pe acelaşi calculator, să nu trebuiască să o faceţi. Iar acest avertisment nu este o invitaţie la a nu instala. Sunteţi desigur liberi 🙂 . Experienţa noastră până în acest punct este pozitivă şi vom spune când vom sesiza lucruri ce nu merg bine. Mai departe doresc să vă semnalez un mic truc dacă doriţi să scăpaţi de acel Send Feedback ce apare în toate ferestrele.

image

Evident că Microsoft a avut o raţiune punând acolo acel link: ca să fie foarte comod să semnalăm când/dacă dăm de ceva probleme. Doar că uneori te poate încurca. Vrei să muţi fereastra şi accidental dai click. După ce ţi se întâmplă de câteva ori te cam saturi. Aşa că am dori să eliminăm “facilitatea”. Important: în Control Panel (şi pe Desktop) rămâne acel Feedback şi cu un click puteţi ajunge la fereastra pentru semnalarea problemelor. La urma urmelor nu vorbim de un sistem de operare gratuit câteva luni ci de un efort de îmbunătăţire prin anunţarea problemelor pe care le constatăm. Eu până acum nu am folosit Feedback-ul decât pentru a felicita Microsoft pentru ce a produs.

Să trecem de la vorbe la fapte. Pentru a rezolva acel link trebuie să deschideţi Notepad-ul şi să puneţi următoarele linii (via Tech-Recipes.com.

[CODE]Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\Desktop]
„FeedbackToolEnabled”=dword:00000000[/CODE]

Salvaţi fişierul spunându-i cum doriţi dar să aibă extensia reg. Salvaţi-l pe Desktop de exemplu, ca să îl găsiţi rapid. Daţi dublu click, daţi acordurile necesare pentru rulare şi vi se va comunica despre reuşita modificării în regiştri. Log off, apoi log in şi iată că fereastra nu mai are acel Send Feedback în bara de sus!!!

image

Să mai rămânem puţin la intenţia Microsoft ca cei care testează Windows 7 să raporteze probleme. Există un instrument special: Problem Steps Recorder. În Run scrieţi psr.exe şi daţi Enter. Veţi vedea un progrămel precum în captura de mai jos. Ce permite el? Dacă aţi sesizat o problemă într-un program, repetaţi paşii înregistrându-vă (apăsaţi Start Record). Opţional puteţi adăuga notiţe (Add Comment) dacă vreţi, cu explicaţii suplimentare. Când aţi terminat, opriţi şi înregistrarea (Stop Record). Credeţi că s-a înregistrat un scurt filmuleţ? Nuuu. Dar acest program este suficient de inteligent pentru a genera o arhivă în care este un fişier MHT. Dacă nu ştiţi, acela e un fel de pagină web arhivată, conţinând şi text dar şi imagini. Microsoft, primind acest fişier, va avea capturi cu fiecare pas, informaţii despre clickuri şi erori, plus notiţele Dvs dacă există. Şi astfel vor putea depana problema. Nu ezitaţi să folosiţi acest instrument. Nu ar fi rău ca Windows 7 să păstreze acest program chiar şi după ieşirea din beta. Ar putea fi folosit în mod generic pentru reproducerea unor probleme şi informarea autorilor programelor respective.

image


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (3 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *