YouTube tocmai îşi pierde o mare parte din fani


Vrem, nu vrem, ne place, nu ne place, producţiile artistice sunt apărate de drepturile de autor. YouTube începe să ţină cont de ele mai urât (pentru vizitatori) ca niciodată. Folosind un sistem (de mult timp pregătit) de identificare a unei “amprente” sonore pentru piesele dintr-o bază de date de producţii protejate, YouTube a trecut pe modul silenţios o serie de clipuri. Habar nu am procentul, dar probabil se vor vehicula în curând şi cifre. Oricum, dacă vedeţi sub clip un anunţ precum cel de mai jos (lângă NOTICE scris pe roşu) atunci să ştiţi că nu este vreo problemă cu redarea flash nici cu placa audio: pur şi simplu ce material e pus ilegal… a muţit.

image

Rămâne să vedem dacă sunt doar nişte teste, dar m-aş mira.

Ce efecte credeţi că vor fi?

  1. YouTube îşi va pierde o mare parte din fani
  2. Care vor migra spre situri ce nu folosesc încă astfel de detecţii (românii spre Trilulilu)
  3. Multe situri ce trăiesc pe seama YouTube au de acum probleme (că sunt bloguri ce au preluat din când în când clipuri sau webaplicaţii ce se bazau pe YouTube)
  4. Altele?

Clipul din captura de mai sus îl puteţi „verifica” aici. Via TechCrunch.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

2 comentarii

  1. Teniescu spune:

    E putin ciudat cum pentru YouTube e ilegal, dar pentru Trilulilu nu e. :/

  2. Raimi spune:

    Eu cred ca va pierde o buna parte din fani caci azi consumul primeaza si inaintea etichetei. Majoritatea navigatorilor prefera sa acceseze site-uri unde pot vizualiza sau chiar descarca gratuit produsul fara sa recompenseze munca artistului. Nu o spun ca sa judec, insa la un moment dat a calca in locuri validate legal sau cum spuneam in tinerete a avea ceva „original” implica o cultura, o educatie, o eticheta. Sunt o sumedenie de site-uri ale artistilor care isi promoveaza produsele online. Ai posibilitatea sa asculti piesa, s-o vezi si daca iti place s-o achizitionezi, insa daca e sa fim sinceri, cati dintre noi urmeaza oare acesti pasi? Imi vine in minte o analogie: luptam impotriva fumatului prin tot felul de campanii, dar industria tutunului si a tigarilor ramane bine in voga. Poate asa e si aici: combati pirateria dar ea mereu renaste si este intretinuta prin alte metode. Inchei ca simt ca e un subj. inepuizabil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *