Windows 7: Eliminarea textului “For testing only”


Avem o nouă întrebare de la Danny: “exista posibilitatea de a sterge acel watermark din coltul din dreapta jos al ecranului fara a folosi vreun soft anume ci doar din registrii”. Răspunsul pe scurt: nu. De ce? Pentru că responsabilul de acel text este un DLL. În C:\Windows\System\en-US se găseşte un fişier user32.dll.mui responsabil de afişarea acelui watermark. Evident că au fost unii care s-au preocupat să modifice acel DLL, astfel încât notiţa să nu mai apară. Încă din decembrie anul trecut există aici un articol ce explică pas cu pas cum trebuie făcut. DLL-ul se găseşte aici precum şi aici (ambele soluţii de descărcare presupun timpi de aşteptare şi cod de verificare… deci… răbdare).

image

Bun. Presupunând că aveţi DLL-ul, trebuie înlocuit originalul cu cel modificat. Aici apare o problemă: fişierul este protejat de Windows. Trebuie să iei controlul asupra lui iar în articolul deja indicat se dau nişte paşi. Cel pentru a prelua controlul e descris astfel: Right-click user32.dll.mui and select Properties. Click Advanced button. Go to Owner and click the Edit button. Select Administrator and click Apply. You should now have ownership of the file. Dacă veţi încerca cred că veţi vedea că indicaţiile nu sunt complete. De fapt click pe Advanced trebuie făcut în tabul Security. Captura de mai jos ar trebui să vă ajute. Eu în cele din urmă am reuşit, am redenumit fişierul original şi pus în locul lui fişierul modificat. Am restartat calculatorul şi… nimic 😉 .

image

OK. Am expus o metodă ce nu lucrează cu regiştrii dar nici nu foloseşte vreun program. Am reuşit schimbarea DLL-ului dar totuşi la mine nu a mers eliminarea watermark-ului. Ce mi-a mers însă a fost folosirea unui program (via). Se poate descărca de aici sau de aici. Sunt acolo (în arhivă adică) două executabile: RemoveWatermarkX86.exe (pentru sisteme pe 32 de biţi) şi RemoveWatermarkX64.exe (pentru sisteme pe 64 de biţi). În cazul meu l-am folosit pe primul. Am dat click dreapta şi am ales Run as Administrator. Am fost întrebat dacă sunt sigur, da (Y) şi în câteva secunde DLL-ul cu pricina a fost modificat (plus copie de siguranţă). Am repornit Windows-ul şi, după cum vedeţi în prima captură, mi-a dispărut acel watermark.

Deci Danny: nu cunosc soluţie prin regiştrii, nu mi-a ieşit cu schimbarea DLL-ului, dar cu un mic program a mers iute.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

3 comentarii

 1. sorin spune:

  Nu crezi ca timpul petrecut cu redactatul articolul ar fi putut fi folosit mai bine?

  De exemplu o comparatie „la sange” intre XP-Vista-Windows7?
  … eventual care sa nu se refere la ce chestii animate au mai adaugat.

 2. GreuDeGasitID spune:

  Cum fac sa sa modific Windows Explorer sa aduca mai mult cu cel din XP? Ca asta de acum ca si cel din Vista ma scoate din minti. Sa arate ca aici.

 3. radu.capan spune:

  @sorin: Pretenţiile noastre nu bat până acolo. Pentru moment ne-a interesat şi ne mai interesează să popularizăm aspecte mici şi mai de „faţadă” ale Windows 7. Un sit cu specialişti angajaţi probabil şi-ar permite o analiză aşa cum sugerezi tu. Poate mi-a scăpat mie dar nici pe blogurile de limbă engleză nu am văzut o comparaţie „la sânge”. Cu siguranţă nu vom face aşa ceva din motive de competenţă în primul rând. (Dacă e cazul repet: nu sunt utilizator de Vista, ci de XP, şi probabil voi face cândva saltul de la XP la Win 7 sărind peste Vista, căci nu prea îmi place.)


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *