Windows 7: Înapoi la vechiul taskbar


Danny întreabă aici: “Stiu ca o sa sune ciudat, dar pot dezactiva cumva noul taskbar din Windows 7 si sa-l activez cumva pe cel vechi, asemanator cu cel Vista? Nu ma incanta cine stie ce noul aspect dar in schimb imi place ca merge foarte fluent acest nou sistem de operare.” În primul rând că nu e ciudat 😉 . Fiecare are gusturile lui, care nu se discuta. Din fericire Windows permite să se revină la ceva asemănător (dar nu sută la sută identic!!!) cu ce era în Vista (sau alte versiuni anterioare). Dacă am înţeles bine ceea ce doriţi este ca în locul iconiţelor grupate să aveţi din nou “lăţite” iconiţa cu numele pe scurt al aplicaţiei. Da?

image

Dacă da, atunci un click dreapta pe taskbar şi alegând Properties va deschide o fereastră precum cea de mai jos, stânga. Cheia este la lista Taskbar buttons. Implicit este Always combine, hide labels. Puteţi opta pentru Combine when taskbar is full, ceea ce înseamnă că nou comportament va fi aplicat doar când numărul de aplicaţii depăşeşte lăţimea ecranului. Sau Never combine şi atunci reprezentarea aplicaţiilor din taskbar va fi redusă atât cât e nevoie ca să încapă. Oricare din cele două opţiuni (adică 2 şi 3) rezolvă problema ridicată.

imageimage

Dacă tot suntem acolo să mai semnalăm că, după cum ne-am obişnuit şi din alte versiuni de Windows, taskbar-ul poate sta pe oricare laterală a ecranului. Fie deblocaţi bara (debifaţi Lock the taskbar chiar şi din meniul contextul al taskbar-ului) şi atunci trageţi cu mouse-ul taskbar-ul unde doriţi, fie folosiţi meniul Taskbar location on screen, vizibil în captura de mai sus.

Alt lucru de evidenţiat: puteţi opta pentru auto-ascunderea taskbar-ului. Nimic nou la urma urmei. Puteţi opta pentru folosirea de iconiţe mici (Use small icons), caz în care taskbar-ul nu va mai fi de două rânduri, adică va prezenta doar ora nu şi data curentă. Notification area ascunde iarăşi lucruri utile despre care poate vom vorbi separat. Debifând Use Desktop Preview nu obţineţi decât dezactivarea dreptunghiului din dreapta de tot la taskbar. Desigur, şi celelalte taburi oferă facilităţi interesante… Dacă aveţi Windows 7 instalat vă invităm să le descoperiţi. Cele mai utile mi s-au părut opţiunile de la Customize din tabul Start Menu – vedeţi a doua captură de mai sus.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

5 comentarii

 1. danny spune:

  Da. Multumesc mult pt raspuns. Jucandu-ma prin Windows 7 am mai descoperit un punct forte al acestui sistem de operare aflat inca in stadiul beta si anume ca vine cu codecuri gata instalate pt vizionarea filmelor in media player. Singurul dezavantaj este acela ca nu deschide si subtitrarile si atunci trebuie instalat direct vob sub. Cred ca in varianta finala aceasta versiune de media player 12 va veni putin retusata cu o cromatica mai eleganta si sper ca vor umbla putin si la cromatica temei de windows (ma refer la display panel layout care momentan este pe un fond alb). In rest numai cuvinte de lauda pt Microsoft. Daca Vista a fost un esec, Windows 7 sunt convins ca o sa fie un real succes.

 2. danny spune:

  Si inca o intrebare: exista posibilitatea de a sterge acel watermark din coltul din dreapta jos al ecranului fara a folosi vreun soft anume ci doar din registrii asa cum se poate proceda cu Send Feedback?

 3. radu.capan spune:

  Raspunsul la intrebare se gaseste (click) aici.

 4. Moldovan Pavel spune:

  Pot oare sa setez ca ferestrele sa se suprapuna peste taskbar? Nicaieri nu gasesc asa ceva. 🙁 E foarte important pentru mine.

 5. Asdadsa spune:

  Indeed, both 7stacks and Jumplists are useless, you can do this with LINKS and custom toolbars. In order to have a configuration like:

  StartMenu-AppStack1-AppStack2-QuickLaunch-OpenAppTabs

  do the following:

  create a new toolbar in the taskbar, put in the folder whatever links you need. Then drag this new toolbar in the left side, this will be the quick launch toolbar.
  enable „Links” toolbar in the taskbar and drag it in the left side, near start button. Unlike the other toolbars, links will be seen as menus, just fill the folders inside with other folders or shortcuts. You have to disable texts and titles accordingly, also resize icons if necessary. It will be even better then XP.

  A medium person has about 50-100 application installed…..each one should be reached in maximum 2 clicks, this can be done best by stacked links near start menu.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *