Mobile Defender: protejarea datelor personale


Ţi-a fost furat sau ai pierdut PDA-ul? Ai informaţii suficient de importante precum detalii privitoare la cărţi de credit, informaţii private pe care nu vrei să le împarţi cu nimeni? Această aplicaţie te poate salva. Mobile Defender (acum la versiunea 2.1.) este o aplicaţie destinată protecţiei datelor tale personale în Windows Mobile 5, 6, 6.1. În caz că ai pierdut sau ţi-a fost furat PDA-ul, un SMS normal va distruge cardul de memorie şi va face un hard reset PDA-ului, astfel ştergând totul de pe el. Funcţionează ca o poartă transparentă şi silenţioasă ascuns în memoria device-ului.

image

Procesul nu poate fi “omorât” cu Windows Mobile Task Manager, pentru că nu este vizibil acolo. Toate mesajele sunt scanate pentru anumite cuvinte predefinite. Dacă acest criteriu nu este îndeplinit în textul mesajului, se va trimite ca un SMS normal user-ului. În caz că vine un SMS nou cu mesaj identic cu acel cuvânt predefinit (case sensitive) vor fi executate două acţiuni:

1) Toate fişierele de sistem non volatile vor fi şterse.
2) Un reset special va aduce device-ul în starea iniţială.

image

Aplicaţia în sine este formată din două componente: modul de comandă şi modul ascuns. Modulul de comandă este interfaţa user-ului unde modulul ascuns poate fi pornit şi oprit. De asemenea user-ul trebuie să seteze o frază (corpul interceptat al unui SMS) pentru a fi scanată. Acest modul este de asemenea responsabil pentru înregistrarea produsului.

Modulul ascuns este cel care interceptează SMS-urile primite căutând după acel criteriu (frază). O dată pornit va fi rezident în memoria device-ului. Aplicaţia costă 38 USD şi se poate cumpăra de aici.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *