Windows 7 în tandem cu Windows Vista


Nu ştiu dacă sau cât de clar am spus, dar până aseară am avut Windows 7 instalat pe un harddisk mai vechi, ce stătea inutilizat pentru că era instabil (din ciclul: ba merge, ba nu merge). De bine de rău câteva zile a mers (chiar ore întregi) aşa că am putut testa şi scrie despre Windows 7. Apoi s-a dus sărăcuţul, poate definitiv (poate nu?). Oricum, am rămas puţin derutat, fără “obiectul muncii” (de fapt al curiozităţii). În cele din urmă am decis să instalez în paralel Windows 7 cu un sistem de operare existent. Testele au continuat evident pe calculatorul soţiei – cu al meu nu risc. Am golit o partiţie şi după câteva minute am avut ambele sisteme de operare pe acelaşi calculator.

image

Eu am reuşit să rezolv (golesc) o partiţie existentă, dar cei care au Windows Vista au marele noroc că acest sistem de operare include un sistem de management al partiţiilor, fără să fie neapărat nevoie de un alt program. Instalarea a mers din nou şnur (bravo Microsoft), fără să îmi ceară prea multă atenţie. Ce am constatat însă a fost ceea ce şi alţii remarcau în comentarii la articolele trecute: dispariţia partiţiei cu Vista. Şi aşa cum un comentator sugera am folosit Disk Management pentru a atribui o literă (drive letter) unităţii cu pricina. Şi astfel imediat am avut acces la unitatea “pierdută”.

image

Care este concluzia? Nu, concluzia nu este că vă recomand să vă puneţi Windows 7 în paralel cu Windows Vista (sau XP). La mine a mers, la mulţi alţii la fel, dar o astfel de instalare poate comporta anumite riscuri (mai ales dacă e vorba de repartiţionare). Dacă sunteţi totuşi interesaţi, Lifehacker are un articol în care prezintă destul de detaliat paşii.

Concluzia este în schimb că vom mai putea studia o vreme Windows 7 şi să mai scriem scurte articolaşe (semnalări) dacă găsim lucruri interesante.

Recapitulând: am instalat Windows 7 pe un HDD gol (deci ca sistem primar) – a mers perfect; am instalat Windows 7 alături de un alt sistem (deci ca sistem secundar) – a mers perfect. Ce nu am testat este upgrade-ul de la Windows Vista la Windows 7 dar nici nu aş testa aşa ceva. Cu siguranţă ar rămâne în urmă mult gunoi (fişiere, informaţii în regiştri) pe care e mai greu apoi să îl triezi.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *