Inspiraţii din Windows 7


Am lăsat-o mai moale cu Windows 7 ca să nu pară unicul subiect de interes 🙂 . Dar vom mai reveni cu unele lucruri mici şi interesante. Acum aş vrea să mă opresc la XP şi Vista, respectiv la cum se pot ele “inspira” din Windows 7. Ceea ce vedeţi mai jos este Vista (în stânga) şi XP (în dreapta), dar folosind anumite teme pentru a face să aducă a Windows 7. (În paranteză fie spus, evident se vor găsi şi nemulţumiţi de Windows 7 care să conceapă teme pentru acesta astfel încât să fie ca Vista sau XP). Am aflat despre teme de pe Lifehacker: pentru Vista aici (sau direct pe deviantART), iar pentru XP aici (sau direct tot pe deviantART).

image

Instalările nu sunt floare la ureche, mai ales dacă nu aţi mai aplicat o temă non-Microsoft (caz în care va trebui să patch-uiţi anumite fişiere sistem). Iar dacă vreţi tapeturile din Windows 7, nu uitaţi că le-am arhivat şi le aveţi spre descărcare la finalul acestui articol.

Bun. Dar poate nu vă interesează aspectul ci unele elemente ce ţin de funcţionalitate. Legat de taskbar nu am întâlnit încă un program care să “simuleze” comportamentul din Windows 7. În schimb cu combinaţiile de taste este mai uşor. Tot via LifeHacker am aflat de un mic program, numit Windows 7 Shortcuts (chiar azi actualizat la versiunea 0.3), realizat cu AutoHotkey ce vă permite să trimiteţi în stânga sau în dreapta (cu lipire) ferestrele folosind Win şi săgeţile corespunzătoare; sau Win şi săgeată în sus pentru maximizare. Simularea pentru Win+Space nu merge chiar perfect (sau poate, cu versiunea lansată astăzi), dar poate în timp lucrurile se vor perfecţiona şi poate vor fi disponibile mai multe combinaţii specifice Windows 7. Alte “inspiraţii” vor mai apare în timp şi dacă sunt notabile le vom aminti şi noi.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 4,50 din 5)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. jürgen.toth spune:

    O alta posibilitate de a avea un desktop gen Windows 7 pe un sistem XP ne prezinta tot Lifehacker (click) aici.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *