Calendarul compact


A fost odată ca niciodată (şi mai este) un individ pe numele lui David Seah. El s-a gândit să scrie cumva calendarul astfel încât să fie mai compact şi mai uşor de folosit. I-a spus Compact Calendar. Ideea lui a prins şi dacă e greu de măsurat cât de mult a prins voi spune doar că s-au găsit persoane din zeci de limbi să îl adapteze local. Inclusiv un român, Andrei Neculai, aşa că puteţi descărca respectivul calendar de aici. E vorba de o arhivă cu două fişiere: unul PDF şi unul XLS. Ultimul conţine trei file, cu Instrucţiuni, Calendar şi Sărbători.

image

După cum probabil intuiţi din capturile de mai sus, calendarul compact este o “bandă” luuungă, verticală, cu întreg anul, într-o succesiune mai neobişnuită dar utilă. Nu este vorba doar de câştigarea de spaţiu. La urma urmelor unii vor spune că nu se câştigă spaţiu: ce faci cu spaţiul alb rămas în dreapta calendarului? Sunt două variante: tăiaţi coloana şi o păstraţi împăturită poate în portofel sau unde ţineţi cărţile de vizită; sau folosiţi spaţiul mult alb ca planificator. Încercuiţi o zi şi trageţi o linie pentru explicarea sarcinii asociate. Sau puteţi înconjura mai multe zile pentru a marca o perioadă, şi explica aşa cum trebuie. Eu de exemplu l-am listat şi prins pe un dulap lângă biroul la care lucrez.

Având şi fişierul XLS puteţi desigur edita calendarul: pentru a scoate de exemplu sărbătorile notate acolo (religioase şi naţionale) şi a pune datele de interes pentru Dvs (zile de naştere în familie). În fine, încă un link. Aici găsiţi un fel de “generator” pentru acest calendar. Îi lipseşte limba română din lista de limbi, dar poate pentru unii nu va fi o mare problemă. Se poate alege modelul nostru de calendar (de Luni până Duminică) şi exporta chiar în format PDF.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *