Loc de joacă pentru API-urile Google


Îi dau perfectă dreptate lui Ben de la Google. Aşa după cum scrie şi el în acest anunţ de acum două zile, nici pentru mine documentaţiile nu sunt suficiente. Google are atâtea API-uri atrăgătoare! Dar oricare ar fi API-urile prima oară când mă apropiu de ele caut exemple. Din ele îmi dau seama şi de puterea API-ului şi de cât de uşor este. Din fericire documentaţiile sunt de regulă dotate cu exemple. Google, că tot are atâtea API-uri, a făcut însă un pas deştept lansând AJAX APIs Playground, o veste excelentă pentru webmasteri, mai ales pentru cei care nu au testat niciodată vreun API.

image

Noul loc de joacă permite vizualizarea a zeci de coduri pentru cele mai importante API-uri de la Google. Alegi codul, îl execuţi (click pe Run) şi vezi rezultatele. Ce poate fi mai simplu? Iar partea bună nu se termină aici: codul este modificabil! Îl editezi după cum doreşti, testând diverşi parametri sau lucruri noi şi lansezi: vezi imediat rezultatul. De câte ori nu mă enerva faptul că găseam o secvenţă de 3-4 rânduri de cod ce făceau exact ce doream, dar lipsea contextul! Acum poţi vedea secvenţa de cod în cadrul întregii pagini (gata pentru copy & paste pentru alte teste offline).

Şi în fine, ca bucuria să ne fie mai mare, putem să ne salvăm propriile coduri modificate. Trebuie evident să ne identificăm (cu contul Google) şi atunci vom avea în acest loc de joacă şi o secţiune cu propriile noastre teste. Uau… Webmasterii mai au o jucărie acum, un loc unde să “piardă” ore întregi, învăţând în fapt să mânuiască API-urile generoase.

PS: Nou când vine vorba de API-uri? Foarte pe scurt: sunt nişte “portiţe” prin care webaplicaţii majore permit manevrarea conţinuturilor. Mai multe informaţii de exemplu pe Wikipedia.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *