Street View pentru România!


Ei bine, nu e de la Google! Ştim că maşinuţele Google au fotografiat Bucureştiul, dar nu Google e primul care oferă posibilitatea plimbării pe străzi din România ci S.C. eXtreme Soft Group S.R.L. Felicitări acestei firme şi iniţiativei ei extraordinare. Vizitând Norc.ro vă veţi putea plimba prin Bucureşti, Ploieşti şi Valea Prahovei, Constanţa şi litoral, Braşov şi Poiana Braşov, Cluj-Napoca, Timişoara, Iaşi, Sibiu, Piteşti şi Târgovişte! Incredibil. Am sărit imediat şi m-am plimbat printr-un Cluj foarte însorit, semn că imaginile au fost culese vara trecută.

image

Iar oferta se continuă cu:

Cităm din pagina Despre Norc

Iată că, după eforturi susţinute, echipa eXtreme Soft Group reuşeşte să transforme în realitate un proiect la care a lucrat aproape un an şi jumătate, oferind în premieră pentru mediul on-line un serviciu de "street-level imaging" 100% românesc – serviciul Norc.

Norc, prin intermediul grupului de site-uri norc.ro, norc.at, norc.cz, norc.sk, norc.pl, mappi.ru este primul serviciu web "Fabricat în România", ce permite vizitatorilor să realizeze plimbări virtuale prin oraşe din Europa Centrală şi de Est, utilizând un sistem de navigare între imagini panoramice realizate la nivel de stradă, sistem cunoscut şi sub denumirea de "street-view" sau "street-level imaging".

Imaginile puse la dispoziţia vizitatorilor sunt realizate pe baza unei tehnologii proprietare de producere de panorame geo-referenţiate la nivel de stradă. Tehnologia constă în utilizarea unor autovehicule pe care s-a montat câte un dispozitiv proprietar de fotografiere panoramică, bazat pe 10 camere fotografice corelat cu un sistem de poziţionare globală (GPS) cu corecţii (DGPS).

Chiar dacă unele lucruri nu merg chiar impecabil, nu poţi să nu fi impresionat de aceste situri. Mă întreb cât o fi costat (Google a dezvăluit unele preţuri iar kilometru de fotografiat era nu scump ci foarte scump) şi atunci imediat şi cum vor monetiza aceste situri? Pentru moment situl e foarte curat şi simpluţ. Cu siguranţă e doar începutul, dar dacă peste câteva luni nu va fi îngropat în reclame ci va avea şi alte oraşe atunci eu zic că e foarte bine. Nu o mai lungesc… probabil nimeni nu a mai ajuns la sfârşitul articolului 🙂 ci vizitează virtual care dintre norocoasele oraşe. Mulţumim lui nelu b pentru semnalare.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (8 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

4 comentarii

 1. gyges77 spune:

  In sfarsit vad si eu Praga… 😉

 2. nelu b spune:

  Tocmai m-am plimbat pe str. Caraiman din Busteni sa revad scoala unde am invatat acum vreo 35 de ani. Felicitari si multumiri „Norc.ro”, asteptam si alte localitati.
  Apreciez ceea ce prezinta CNET.RO, faceti o treaba faina!

 3. MIty spune:

  Am auzit ca Google Street View preia imagini din:Oradea,Arad,Cluj-Napoca si Bucuresti nu stitii vine si la Timisoara???Va MULTUMESC.!

 4. Tony spune:

  Poti sta linistita MIty; azi la Timisoara maine in toata tara…


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *