Imagini, imagini, imagini


Dacă aveţi un sit (sau zeci de situri) atunci sunteţi adesea în căutare de imagini. Desigur, căutarea de imagini pe Google merge cel mai adesea, dar e greu de verificat legalitatea eventualei preluări de imagini. Există diverse resurse unde ai garanţia că ce iei e gratuit. Am vorbit despre situri ce oferă imagini mari în 2006, 2007, 2008. Hai să mai punem un articol pe 2009. Am să încep cu un sit, Photl.com,  pe care nu eram sigur dacă să îl prezint sau nu. Are un design cam primitiv iar conţinutul nu e chiar teribil. În special la oameni (dar nu numai) eşuează adesea. Şi totuşi…

image

Situl are imagini şi de dimensiune 4368х2912, adică arhisuficientă şi pentru unele tipăriri! Peste 150.000 de imagini în baza de date, iar vreo 10-15.000 de fotografii noi se pun lunar. Există o limitare: poţi descărca zilnic doar 45 MB. Hai să îi dăm o şansă! Ar putea să devină un sit important în timp. Ce mi-a plăcut acum este că permite o căutare şi după culoare: mai rar vezi o astfel de facilitate. Am căutat de exemplu flori galbene. Puteţi căuta folosind una dintre cele 9 culori sau opţiunea a zecea (aţi văzut lista de lângă Search, nu?) pentru orice culoare. Evident, dacă veţi căuta flori albastre de fapt vor fi flori pe fundal albastru (ex: cer) pentru că motorul de căutare nu percepe obiectele doar culorile dominante. Oricum, e de ajutor.

Dacă nu vă place Photl.com şi nici vreunul dintre siturile recomandate în anii trecuţi, atunci… mai aveţi zeci de opţiuni. Acum câteva zile a apărut o listă cu 50 sites to find free stock images. Copiez doar câteva: FreeFoto.com, Dexhaus, Kavewall, Digital Dreamers, StockVault, FreePhotosBank, FreeDigitalPhotos, Cepolina, TurboPhoto, FreeStockImages… Dacă mai vreţi liste de situri cu fotografii gratuite atunci mergeţi la acest forum.

Trecem de la fotografii la imagini gen clipart. La 22 ianuarie 2009 WPclipart.com conţinea 25.550 de imagini. Bune să decorezi o prezentare, un document, o felicitare… dar desigur totul ţine de gusturi. Dintr-un asemenea volum ar trebui să poţi totuşi uşor alege ceva.

image image image


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (6 evaluări, media: 4,83 din 5)
Se încarcă...

2 comentarii

  1. jürgen.toth spune:

    O cautare printre imagini in functie de culori ofera si urmatorul site web: http://www.xcavator.net/

  2. jürgen.toth spune:

    O cautare „semantica” dupa imagini (inca in faza experimantala): http://www.pixolu.de/#


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *