De relaxare: Electric Box


Pasionaţi de electronică? Nu contează. Contează să vă placă jocurile de logică. Îmi aminteşte de un joc mai vechi dar, spre ruşinea mea, îmi scapă acum numele lui. Aşa că nu am cu ce să îl compar. Pe scurt: în Electric Box trebuie să duceţi curentul de la un punct de pornire la un punct de sosire. Dacă ai un fir direct nu mai e nevoie de nimic, nu? Problema e că firul e întrerupt, uneori sunt chiar multe fire, iar Dvs trebuie să vă gândiţi cum să conduceţi electricitatea. Nu e nevoie de cunoştinţe de electronică! Pentru conducere veţi avea ingrediente (destul) de logice. Spun “destul” pentru că unele sunt cam totuşi cam forţate – dar acceptăm de dragul jocului.

image

Deja aveţi câteva nivele rezolvate mai jos. Dacă nu vă uitaţi prea lung la ele nu vă vor răpi din farmecul primelor nivele. Există o lecţie (tutorial) de început care vă prezintă conceptele cheie. De regulă aveţi diverse perechi: panoul solar generează curent dacă îl îi daţi lumină de la un bec; roata se învârte şi dă curent dacă e antrenată de apă; şi altele. Piesele le trageţi cu mouse-ul din inventar acolo unde credeţi pe “tabla” de joc. Dacă mai daţi un click pe o piesă aşezată s-ar putea să se întoarcă, lucru util, foarte util uneori. De exemplu nu e tot una dacă ceaunul dă aburi în stânga sau în dreapta. Ţineţi mouse-ul deasupra oricărui element din joc şi veţi avea scrise nişte explicaţii. Chiar nu e greu de… înţeles. E greu de jucat mai ales după nivelul 10… Succes!

image

Ei cât mi-a luat până m-am prins unde trebuie să pun magneţii. Şi un ultim lucru: dacă vă prinde jocul puteţi concepe propriile nivele, existând un editor pentru aşa ceva.

image


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (5 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

2 comentarii

  1. Radu spune:

    Am ajuns la nivelul 13 si nu pot sa merg mai departe.
    Si la 12 m-am chinuit putin, dar am reusit.
    O sa mai incerc alta data… In fond, a fost facut sa fie rezolvat. O sa-l dovedesc eu 😀

  2. Andrei spune:

    Eu am ajuns la nivelul 14 si nu reusesc sa il trec. Nu este o rezolvare ca si la alte jocuri?


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *