Şi Windows-ul poate arăta fantastic, nu?


Sunt unii pe care nu îi deranjează, chiar după luni întregi, să aibă desktopul Windows cu dealul verde (în XP) şi cu tot ce vine “default”. Cinste lor: înseamnă că folosesc calculatorul pentru programele ce le conţine/oferă 😉 . Alţii însă – şi nu sunt puţini – vor ca aşa cum îşi aranjează propriul birou ori chiar casă după propriile gusturi să facă la fel şi cu desktopul. Cei mai mulţi reduc “amenajările” la schimbarea tapeturilor (avem tone de recomandări). Unii merg mai departe, folosind diverse stiluri vizuale, sau pachete mai mari pentru transformări mai radicale. Şi în fine, sunt cei care au o pasiune din a “regla” aspectul desktopului până la ultimul detaliu. Să dispară bara de aplicaţii, ceasul să fie în colţul acela, ferestrele să fie semi-transparente, un dock-bar agăţat sus ş.a.m.d.

p1

Dacă vă place să vă aranjaţi desktopul să arate cât mai bine am două recomandări pentru Dvs. Mai întâi un articol de acum două săptămâni de pe MakeUseOf: 12 Great Ways of Spicing Up Your Windows Desktop. Acest articol vine cu câteva soluţii: pentru gadgeturi de pus pe desktop, pentru tapeturi (de la cele dinamice, a la DreamScene, până la cele foto, cu schimbare periodică), incluzând şi două propuneri ce dau încă o dimensiune (ajungând la 3D) desktopului Dvs. Poate fi un loc bun pentru a începe sau a vă inspira.

Dar dacă de inspiraţie aveţi nevoie trageţi aer în piept şi pregătiţi-vă să vedeţi 40 Great Computer Desktop Mods. Veţi putea vedea cum arată desktopurile la alţii. Şi din fericire unii şi explică paşii pe care i-au făcut până acolo. Am pus mai jos câteva mostre. (În paranteză fie spus, cu Windows 7 eu unul nu aş simţi nevoia să aranjez mai mult desktop-ul.)

p1

p


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (10 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

3 comentarii

 1. ady spune:

  Dap. Interesant. Insa, cum se pot „instala”/aplica toate themele alea? Ca pe sit-urile respective se gasesc doar screenshot-uri.

 2. radu.capan spune:

  Primul articol include explicit linkuri spre programele/siturile descrise. Acolo treaba sta simplu.
  La al doilea link, fiecare captura (sau grup de capturi) are link. Acesta duce fie spre pagina unui individ anume si el explica cum a facut sa ii arate asa desktopul; fie spre situri precum Lifehacker unde sunt prezentate programe pt asa ceva (gen Enigma); fie spre DeviantArt unde din nou autorii care au pus imaginea dau macar niste indicatii privind programele sau pachetele folosite. Cu acest al doilea articol lucrurile nu mai stau la fel de simplu, dar cu ceva munca se poate da de capat.

 3. ady spune:

  Thx. I’ve understood.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *