Convertorul valutar de la Yahoo


Pentru cei care doresc o convertire rapidă între diferite valute, există desigur instrumentul oferit de Google: "căutaţi" de exemplu 300 usd to lei şi Google vă va returna înaintea listei obişnuite de rezultate ale căutării suma în lei. Bineînţeles, sunt doar date informative (nu e cursul oficial). Ce faceţi însă dacă nu ştiţi care este moneda unei anumite ţări? Căutaţi probabil tot pe Google 🙂 . Yahoo are un convertor ceva mai bun, chiar dacă nu aşa la îndemână. Mergeţi de pe prima pagină Yahoo la Finance şi apoi căutaţi convertorul, sau direct aici.

p p

Convertorul valutar de la Yahoo are cel puţin două avantaje care îl fac mai atrăgător decât ce oferă Google: vă permite de exemplu să faceţi convertiri între diferitele monede tastând chiar şi numele ţării. În plus – a doua facilitate – puteţi calcula suma şi la un curs valutar din trecut. Dacă doriţi să faceţi o estimare cât v-ar fi costat acum un an un computer sau un apartament, comparativ cu preţul de acum, alegeţi din boxa cu data o dată anterioară – trebuie ce e drept să mergeţi cu click pe săgeţile stânga-dreapta din lună în lună, pentru că nu se pot indica direct anul şi luna. Din nou: e vorba de a vă face o idee.

De curiozitate m-am uitat la dolar: 2,3288 lei la 1 ianuarie 2009; 2,4532 la 1 ianuarie 2008; 2,5734 la 1 ianuarie 2007; 3,1041 la 1 ianuarie 2006… Am putea să spunem deci că azi ne-am cam întors în 2006 😉 . (Via Labnol)


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 3,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *