Se apropie: GMail offline şi GDrive


Două “ameninţări” (mega-pozitive 😉 ) se anunţă dinspre Google şi care mă bucură. Prima este iminentă: până la sfârşitul săptămânii ar trebui să ne bucurăm şi noi de ea, în timp ce cei din SUA şi Marea Britanie au deja facilitatea activă, se pare. E vorba de GMail offline. Vă amintiţi, sunt sigur, de Google Gears, folosit pentru a pune la dispoziţie offline de exemplu Google Docs sau Google Reader. Nu ştiu de ce a luat aşa de mult pentru GMail, dar acest anunţ ne spune că suntem aproape. Au şi făcut un mic clip video ca să ne explice cum vor sta lucrurile. Îl puteţi vedea în continuare.

Personal abia aştept să pot folosi GMail şi offline. Nu mi se întâmplă prea des dar aş avea nevoie de aşa ceva în situaţiile în care:

– sunt în deplasare şi aş vrea să îmi consult emailurile, în special pentru ştirile pe care le primesc prin email şi pe care trebuie să le “prelucrez” pentru Catholica.ro
– îi predau pentru o vreme conexiunea la internet soţiei (acasă, unde ISP-ul ne impune limitarea de 1 calculator conectat) şi tocmai îmi dau seama că am nevoie urgentă de un email

Evident că varianta offline are limitări: nu poţi ataşa fişiere de exemplu. Dar ca să citeşti, răspunzi (fără ataşamente), cauţi, pui etichete ş.a. merge foarte bine (citez din experienţa altora, cum eu încă nu am facilitatea activă).

În fine, se pare că spre sfârşitul anului vom avea şi mult aşteptatul GDrive, adică o soluţie de depozitare de fişiere. Că Google Docs va deveni un spaţiu mai generic de depozitare sau va fi unul nou, nu ştiu cât de clar e. Speculaţii sunt multe, dar indiciile se înmulţesc. Vedeţi de exemplu acest articol al lui Ionuţ: More Signs of a Google Webdrive. Avem şi o iconiţă pentru noul serviciu: image . Apropo de GDrive, via Digg am dat de un articol de acum două zile din DailyMail: Google’s ‘online’ GDrive will make the PC redundant. Hehe! Credeţi aşa ceva? Oricum mulţi nu se simt bine să aibă emailurile, documentele şi fotografiile pe serverele Google. Cine se va simţi bine să mai adauge şi toate celelalte fişiere? Că vor apărea unele dispozitive – un fel de netbook-uri bazate pe serviciile online – e posibil. Dar PC-urile nu cred că vor deveni – prea curând – redundante. Iar la final mă reîntorc la blogul lui Ionuţ, GoogleOperatingSystem, unde am găsit următorul clip.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (5 evaluări, media: 4,80 din 5)
Se încarcă...

2 comentarii

  1. Skandalouz spune:

    „acasă, unde ISP-ul ne impune limitarea de 1 calculator conectat”

    Dar ce-ai zice de un router?

  2. jürgen.toth spune:

    O istorie a paginilor de start Google este redata intr-un clip video la urmatoarea adresa web: (click) aici.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *