Google Visualization API: Geomap


Vă amintiţi că săptămâna trecută scriam despre locul de joacă pentru API-urile Google? Dacă aţi aruncat acolo o privire aţi găsit tot felul de exemple interesante. Dintre cele mai cu impact vizual unul îl voi semnala în continuare. Google Visualization API conţine şi o componentă numită Geomap. El permite afişarea unei hărţi flash a lumii, a unei regiuni sau a unei ţări, după cum ai nevoie. Poţi să atribui culori ba chiar şi o oarecare interactivitate. Este foarte util dacă vrei să prezinţi vizual nişte date statistice, precum, să zicem, numărul de persoane afectate de gripă pe ţări.

img

Dacă vă gândiţi că e mult de programat, haideţi să vedem o variantă super-rapidă. În Google Docs creăm un fişier spreadsheet în care pe o coloană punem numele de ţări (important: în limba engleză) iar pe a doua cifrele din raportul statistici. Cam cum vedeţi mai sus. Faceţi documentul vizibil tuturor (pentru ca API-ul Google să poată lua date din el). Reţineţi apoi ceea ce în bara de adrese scrie la key. Acel parametru îl puteţi pune în fişierul de mai jos în locul cheii folosite pentru documentul meu de test. Codul de mai jos este o adaptare după cel din “locul de joacă”. Am ales Europa în locul lumii întregi, am schimbaţi puţin culorile… Explicaţiile după cod iar demonstraţia aici.

[HTML]Google Visualization API Sample
[/HTML]

Scurte explicaţii:

  • în linia 18 puneţi cheia fişierului Dvs din Google Docs
  • în linia 13 am indicat Europa de Vest; foarte ciudat, există coduri pentru Europa de Vest, de Sud şi de Nord… nu şi de Est 🙁 – în al doilea link din acest articol aveţi detaliile privind codurile
  • în linia 16 am indicat gradientul de culori

Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *