Monitorizarea PageRank-ului


Pentru mulţi webmasteri PageRank-ul este important (că o recunosc, că nu). Unii poate vizitează periodic situri precum VerificaPageRank.com sau PRChecker.info pentru a vedea dacă li s-a modificat PR-ul. De regulă în blogosferă se “simte” (ori “aude”) actualizarea PR-urilor, multe bloguri semnalând-o. Dar există şi o altă soluţie decât să verificaţi periodic PR-ul sau să aveţi urechea ciulită dacă nu cumva au constatat alţii înnoirea PR-urilor (pentru cei care nu ştiu, Google le actualizează periodic, la câteva luni). Ne ajută siturile ce monitorizează astfel modificări şi trimit un email doar când PR-ul a crescut… sau 🙁 s-a micşorat. Un exemplu foarte bun îl oferă PageRankAlert.com.

image

Pentru a utiliza situl va trebui să vă deschideţi un cont. Va fi evident nevoie de emailul Dvs pentru a putea fi notificat. Se va face validarea contului şi apoi veţi mai primi email doar când sunt modificări despre care aţi cerut să fiţi informat. Vă doresc să primiţi doar veşti bune 🙂 . Identificaţi-vă pe sit deci şi de la Add pages adăugaţi câte situri sau pagini doriţi Dvs să urmăriţi. Ele vor fi salvate şi se va crea la My pages o listă ce vă permite să le accesaţi după PR sau pe toate deodată (Full list). Dacă veţi folosi să zicem un an acest serviciu veţi putea să urmăriţi istoria PR-ului, iar la Going UP veţi avea care situri/pagini au mers bine. Fiecare sit va avea şi o istorie individuală, şi captură (va trebui să aşteptaţi căci capturile se strâng într-o “coadă” pe Thumbalizr.com). Mai multe nu sunt de spus. Serviciul e chiar simplu de folosit. Mi-am pus şi eu nişte situri în listă şi aştept să primesc primele veşti.

PS: Tocmai am mai citit despre un instrument de verificare a PageRank-ului: pagerank.bthomson.com.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

7 comentarii

 1. newsitc spune:

  Pentru utilizatorii Firefox recomand o extensie care face cate o mie de astfel de site-uri.
  SearchStatus pentru Firefox.

 2. jürgen.toth spune:

  Si mai simpla este utilizarea unui bookmarklet, PageRank Checker Bookmarklet, recomandat (click) aici.

 3. radu.capan spune:

  Doua observatii:
  1. vorbim de probleme diferite: situl recomandat mai sus este pentru a) monitorizarea schimbarilor si in special pentru b) urmarirea pe termen lung a PR-ului (fata de bookmarklet-ul indicat, care e pt verificare instant)
  2. m-am dus la pagina indicata si spune ca bookmarklet-ul indica 0 la PR, problema care pot fi temporara

 4. jürgen.toth spune:

  Eu folosesc din octombrie bookmarklet-ul si nu mi-a indicat niciodata pana acum 0, deh, poate am testat la site-uri gresite. Dar si acum la CNet.ro imi indica mai mult de 0 🙂 .
  Recunosc ca nu e pe pentru monitorizare pe termen lung, eu l-am indicat aici si ca rapsuns la P.S.-ul tau, acel site tot instant verifica, insa ia ceva mai mult timp. Pentru cei cu un site – doua site-uri ajunge bookmarklet-ul, plus ca nu necesita inscrierea pe unde-stiu-eu-mai-ce-site cu alte multe atentionari si emailuri, iar verificarea merge foarte rapid, daca vizitez site-uri si sunt curios de PageRank-ul lor cu atat mai repede mi-l indica.

 5. radu.capan spune:

  Aha, am inteles. Daca arata PR 9 la CNet.ro atunci mi-l pun si eu 😉 .

 6. jürgen.toth spune:

  Publica de trei ori mai multe articole pe zi si atunci iti poti implini dorinta. 🙂
  Nu stiu daca tie iti indica celelalte la fel si daca avem voie sa facem PR public. Daca nu 3 sterg bookmarklet-ul din semnele mele de carte.

 7. Bogdan spune:

  Sunt multe add-on-uri acum (cel puti pentru Chrome si Firefox) care afiseaza automat PageRank-ul pentru HomePage sau pentru pagini interne, dar sunt si tool-uri care pot face asta periodic automat si pentru mai multe pagini deodata, la o parsare…


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *