Google Earth sare la 5.0


Google Earth ar trebui să fie prietenul multor elevi, nu? L-am privit cu scepticism la început dar evoluţia lui mi-a convertit de mult timp perspectiva. Iată că ieri a apărut o nouă versiune: s-a sărit de la 4.3 la 5.0 datorită numărului mare de noutăţi şi anvergurii acestora. Anunţul oficial îl găsiţi aici, precum şi în două articole din blogul produsului. Marea noutate o constituie adăugarea oceanelor. Existau şi până acum, ca pete de culoare, dar acum vin şi cu multă multă informaţie, inclusiv cu posibilitate de explorare sub-acvatică (sincer, eu nu am reuşit… poate ceva îmi scapă). Vedeţi în captura de mai jos detaliile despre Google Ocean.

image

Mai există câteva noutăţi:

  • posibilitatea urmăririi în timp a unei locaţii – luaţi un oraş (american de preferinţă, şi cât mai mare) şi veţi putea să trageţi un slider înapoi în timp, pentru a vedea evoluţia (în speţă a clădirilor); ne putem imagina că în timp Google Earth ne va putea răspunde la întrebări: oare hotelul X din localitatea Y când a fost construit, sau canalul artificial Z când a apărut ş.a.m.d.
  • posibilitatea înregistrării de tururi virtuale – pentru cei care creează straturi proprii, sau pur şi simplu au lucruri interesante de arătat, există acum încorporat un sistem de înregistrare vizuală, dar şi cu posibilitatea narării “peste”
  • posibilitatea explorării planetei Marte – poate dăm de urmele extratereştrilor… dar până acolo eu am avut surpriza să descopăr că Vaticanul l-a “ocupat” deja (este evident un bug, dar unul simpatic)

img

Sunt bucuros în primul rând de multele informaţii noi adăugate. Unii poate îşi amintesc că pe vremea vechiului regim aveam – joia parcă? – serial cu explorările celebrului francez Jacques-Yves Cousteau. Bun. Închei cu câteva dintre clipurile puse de Google la dispoziţie pentru evidenţierea noutăţilor.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (5 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. sica spune:

    De unde instalez Google Earth în limba română?


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *