BatteryBar: util la laptopuri


Dacă folosiţi laptopuri atunci s-ar putea să fiţi interesaţi de programul BatteryBar. Desigur, există implicit în systray un indicator pentru baterie, dar acest program caută să rezolve unele neajunsuri. În primul rând caută să îmbunătăţească predicţiile despre consumul bateriei. Mai jos, în stânga, vedeţi o captură de pe laptopul meu: nu face încă predicţii pentru că ele pot fi date doar după o utilizare mai îndelungată, pentru a folosi statistici în estimare. După cum vedeţi din aceeaşi captură (stânga) programul are interfaţa în limba română. În dreapta vedeţi versiunea lui comercială, care aduce suplimentar un sistem de alerte şi diverse configurări (inexistente în versiunea gratuită).

img

Cred că cel mai util este faptul că ai indicaţia sub ochi mereu. Când nu e conectat la curent electric, bara devine verde şi arată timpul (în ore şi minute) cât va mai ţine bateria. Culoarea se va schimba în galben, apoi în roşu, pe măsură ce bateria slăbeşte. Când se încarcă, bara apare albastră cu timpul până la încărcarea completă. În fine, după cum vedeţi din capturi, se mai oferă şi alte informaţii despre baterie ce apar dacă ţineţi mouse-ul peste indicatorul din bara de aplicaţii.

A! După instalare trebuie să activaţi indicatorul. Click dreapta pe taskbar şi alegeţi Toolbars şi de acolo BatteryBar.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

3 comentarii

 1. Raimi spune:

  Multumim. Mi l-am instalat.

 2. jürgen.toth spune:

  O alternativă poate fi SuperbarMonitory.Battery. Este portabil şi poate fi descărcat aici: http://superbarmonitor.de/wp/superbarmonitor-battery/

 3. jürgen.toth spune:

  BatteryCare pare a oferi şi mai multe utilităţi: http://batterycare.bkspot.com/en/index.html
  Atenţie: necesită suport .NET, de altfel şi precedentul program recomandat (SuberbarMonitory).
  Ambele sunt compatibile cu Windows 7.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *