Fences: gruparea iconiţelor pe desktop


Am citit cu câteva minute în urmă pe gHacks despre un program gratuit oferit de Stardock. Cred că mulţi tresaltă când aud Stardock, gândindu-se la programe excelente precum ObjectDock sau WindowsBlinds. Un program gratuit de la Stardock? Poate fi promiţător. Ceea ce nu spune însă gHacks este că avem un beta ce va expira la 31 august 2009. Până atunci poate fi folosit fără probleme. Autorii spun că va exista mereu o versiune gratuită (acum e un beta ce va expira, e adevărat). Merge sub XP şi Vista, dar eu l-am testat sub Windows 7 şi m-am convins ce casă bună (şi arătoasă) fac cele două. Programul merge însă şi sub Windows XP şi Windows Vista. Dar să vedem concret ce face programul Fences (fence = gard, a împrejmui).

img

Vă permite gruparea – cu stil! a – iconiţelor. Vedeţi în captura de mai sus trei astfel de grupuri. Ca să creezi un fence (o “îngrăditură”) ajunge să tragi cu click-dreapta peste un grup de iconiţe şi apoi să dai click pe Create new Fence here. “Îngrăditurile” pot fi trase unde dorim pe ecran şi redimensionate după plac. Există o serie de aşezări prestabilite (layout-uri). Până aici se pare că Fences introduce doar ceva ordine între iconiţele de pe desktop.

Surpriza vine la un dublu click pe desktop: acesta se goleşte în mod magic. Încă un dublu click şi iconiţele apar. Şi uite aşa, desktopul poate fi curat lună iar peste o secundă aglomerat dar ordonat! Dacă vreţi ca o anumită “îngrăditură” sau anumite iconiţe să rămână mereu vizibile (ex: coşul de gunoi), click dreapta şi alegeţi Exclude this Fence/icon from quick-hide. Nu e ceva foarte spectaculos dar dă bine. Mie nu îmi place cum mi se tot aglomerează desktopul şi de aceea cel mai mult din timp stau cu opţiunea de ascundere a iconiţelor de pe desktop marcată.

Pentru mai multe informaţii vă invit să mergeţi pe pagina programului, unde se găsesc şi capturi multe. Tot acolo este şi un fel de screencast pe care îl puteţi vedea mai rapid dând click aici.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (5 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

6 comentarii

 1. GadgetNews spune:

  Mi se pare genial, ce bine ca l-ai recomandat! Noroc si cu optiunea de snapshot, caci aveam 50 de poze puse unele peste altele ocupand un singur spatiu de iconita; s-au amestecat cu alte fisiere. (stiu, puteam face un folder 🙂

 2. Lord UnR34l spune:

  Inca o chestie copiata de la Linux, mai exact KDE4 . Link catre anuntul si prezentarea ultimei versiuni: http://kde.org/announcements/4.2/index.php
  Link catre Un liveCD: http://home.kde.org/~binner/kde-four-live/
  Si o imagine demonstrativa 😉 : http://home.kde.org/~binner/kde-four-live/KDE-Four-Live.i686-1.2.0.png

 3. radu.capan spune:

  Asa o spui de parca ar fi un lucru rau. Sau poate nu inteleg eu bine. Consider ca Linuxul (anumite distributii categoric) s-a inspirat mult mai mult din Windows. Daca in Windows se copiaza ceva bun din Linux eu unul nu pot decat sa ma bucur.
  Cele bune sa se adune, cele rele sa se spele 😉 .

 4. aerosoul spune:

  Nu e rau ca s-au inspirat din Linux, o sa fie „rau” daca il fac comercial… Insa vor aparea sigur si alternative gratuite…

  O sa ii dau o proba… pare simpatic.

 5. -Hawkeye- spune:

  Mie nu-mi merge sa fac grupuri de icoane, decat sa ascund icoanele. Naspa, chiar as fi avut nevoie de asa ceva 😐

 6. -Hawkeye- spune:

  Am reusit pana la urma 😀


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *