Împreună cu Robinson Crusoe pe insulă


Adventures of Robinson Crusoe este un joc de tip hidden objects, inspirat din romanul lui Daniel Defoe, urmărind povestea personajului principal după ce nava lui eşuează în drum spre Africa şi trebuie să supravieţuiască pe o insulă tropicală, adunând resurse pentru a rămâne în viaţă şi pentru a încerca să ajungă acasă. Aventura este împărţită pe 6 capitole – 6 locaţii diferite de pe navă sau de pe insulă; fiecare capitol are la rândul său 6 nivele. Puteţi alege modul relaxat, în care nu aveţi limită de timp şi vi se dau 10 hint-uri pe capitol; sau, pentru mai multă provocare, modul Survivor, în care aveţi 60 de minute pe capitol şi doar 5 hint-uri, şi sunteţi penalizaţi cu câte un minut pentru click-urile la întâmplare. Putem şi câştiga hint-uri în plus, dacă găsim numere sau inscripţii: o literă, un cuvânt sau o expresie.

img img

Noi vom căuta materiale care i-ar putea fi de folos eroului nostru pentru supravieţuire şi pentru hrană. Începem prin a explora nava eşuată, şi totodată vom porni în ambiţiosul plan de a construi o navă pentru a-l duce pe Robinson acasă – după fiecare nivel mai adăugăm câte ceva la ambarcaţiune. Obiectele pe care trebuie să le găsim nu au întotdeauna logică într-o astfel de aventură, dar cam aşa e cazul tuturor jocurilor de acest gen, deci pe cei pasionaţi de ele nu cred că îi va deranja. De exemplu, la un moment dat Robinson se întreabă: "Insula aceasta este locuită? Trebuie să găsesc toate stelele de mare". Obiectele de găsit sunt mai multe de acelaşi fel sau sunt trecute toate pe o listă.

img img img

Unele elemente din listă sunt scrise cu albastru, ceea ce înseamnă că avem de făcut anumite acţiuni înainte de a le putea lua: chiar la început trebuie să murdărim cu funingine un pescăruş alb pentru a obţine… un pescăruş negru. Fiţi atenţi la zonele de pe ecran care strălucesc: uneori ne indică noi locaţii unde trebuie să mergem, alteori găsim aici mini-jocuri sau sarcini de făcut – de exemplu ne trebuie un chibrit şi foc pentru a face să explodeze dinamita. Obiectele utile altele decât cele de pe listă apar cu numele lor; un obiect poate fi folosit, după ce l-am "luat" din inventar, acolo unde cursorul se transformă în mână, şi apoi dispare. Jocul va lua celor experimentaţi cam trei ore în total – trei ore de aventură alături de Robinson Crusoe. Fie că aţi citit sau nu romanul, dacă vă place acest gen de jocuri, vă va pasiona şi acesta în particular. Succes!


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. alexa spune:

    Este super jocul. Am facut corabia de 2 ori. L-am avut descarcat in PC dar mi-am schimbat Windos-ul si nu il mai am.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *