Cinci surse gratuite de muzică


Favoritul meu în materie de muzică a fost multă vreme Deezer.com. Situl permite să găseşti aproape orice melodie imaginabilă şi să o asculţi online (fără descărcare). Pentru cei ce doresc să asculte netulburaţi există posturi de radio pe diverse genuri. Cineva a făcut şi un un Widget pentru Opera Browser care îţi permite să lansezi imediat postul favorit fără să încarci tot situl.

img

Situl este, după toate aparenţele 🙂 , perfect legal, însă e din ce în ce mai restrictiv. Pe vremuri puteai să asculţi o listă întreagă de melodii fără să ţi se ceară nimic în schimb. Acum trebuie să te loghezi, să îţi faci un playlist şi chiar şi aşa unele melodii nu pot fi ascultate decât dacă le integrezi într-un “smartradio” (presupun că e un şiretlic legal).

Dacă nu e să fie Deezer.com putem încerca Playlist.com. O variantă mai discretă a pagini de căutare explică faptul situl nu face decât să indexeze muzică deja existentă în mod liber pe Internet.

img

Au şi blog, în care se explică cu mândrie despre cum au realizat ei un acord cu Sony. Deci ar fi legal. Muzica însă mi s-a părut, din cât am testat, mai sărăcuţă. În plus, găseşti mulţi artişti cvasi-necunoscuţi; probabil marile nume nu se înghesuie să ofere piese gratis. Situl nu permite radiouri, dar există un sistem de socializare, prin care utilizatorii îşi vad reciproc playlist-urile.

Dacă doriţi artişti consacraţi mergeţi mai degrabă pe MusicLemon.com. Şi acest sit se declară legal deoarece nu copiază muzică ci doar caută muzică deja existentă. O variantă mai colorată (gen myspace) a sitului a fost deja prezentată sub alt nume pe Cnet, însă nu reuşesc să îmi aduc aminte numele. Spre deosebire de siturile de mai sus, puteţi descărca piese. Desigur, va trebui să verificaţi personal cât de legal deţine acel sit muzica… însa asta e o altă poveste.

Dacă preferaţi să vă căutaţi singur muzica puteţi folosi Google Hacks. Programul e gândit printre altele ca să permită webmasterilor să testeze unele vulnerabilităţi ale siturilor (ştiaţi că Google poate fi folosit pentru a găsi parole???). Celelalte facilităţi însă vă permit să căutaţi pagini de index din diverse situri care conţin muzică, video, versuri sau multe altele. Ca să nu existe îndoieli, vorbim chiar de un proiect găzduit de Google. Nu am instalat niciodată programul Google Hacks, deoarece pot folosi fără instalare Google Hacks Opera Widget. Interfaţa arată aşa:

img

Apăsând pe Submit vom fi trimişi pe Google Search iar pe una din paginile găsite vom vedea:

img

Acum nu trebuie decât să ne asigurăm că muzica de acolo e legală. A, şi dacă vi se cere să descărcaţi un fişier gen madonna.mp3.exe, puteţi fi sigur că e virus.

Dacă nu vreţi să vă instalaţi încă un program puteţi folosi situl Jimmyr.com. Face cam acelaşi lucru ca şi Google Hacks, însă e limitat aproape doar la muzică. Dar în materie de muzică este probabil mai bun decât Google Hacks însuşi. Ca şi acolo, descărcarea se face pe răspunderea utilizatorului.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (4 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

2 comentarii

  1. Ai uitat de Grooveshark care dupa parerea mea e mult mai bun ca Deezer.

    listen.grooveshark.com

  2. emil russo spune:

    Nu stiam de Deezer Radio insa sursele mele sunt Mimp3.net, MP3gle.com, Worryaboutyou.com, Buscamp3ya.com. Folosesc cam acelasi model insa merg daca vrei sa cauti o melodie ca sa o asculti si… poate sa o cobori 😉 .


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *