WebResizer: scalări în serie


Nu sunt puţine programele care ne permit operaţii în serie pe imagini. Web Resizer este un astfel de program, de nici 2MB, care ar putea fi pe placul celor care nu vor interfeţe complicate pentru o operaţiune simplă. Îl puteţi descărca de aici (jos de tot în pagină). Când vă este util? Aţi fost într-o excursie cu un aparat foto teribil, ce scoate imagini la rezoluţii uriaşe. Prietenii Dvs doresc doar să le vadă, nu să îşi facă postere din ele, aşa că la un 1024×768 le-ar putea fi suficient. Cu acest program din câteva clickuri nu doar obţineţi imaginile scalate, ci şi toate într-o arhivă gata de trimis prin email (ori pus pe web). Şi dacă sunteţi protector din fire, marcaţi pozele cu watermark.

img

Interfaţa o vedeţi mai sus. Nu străluceşte cu butoane prea moderne, dar îşi face treaba. Practic zona mare de interes este cea de jos, care are un fel de taburi:

Destination Settings: de aici stabiliţi unde să fie puse pozele prelucrate (se poate şi în directorul sursă, dar atenţie să nu suprapuneţi imaginile originale); de asemenea de aici indicaţi formatul (JPG sau PNG), dimensiunea maximă pentru scalare, modul de scalare (resampling filter), iar opţional se pot aplica şi efecte (sepia sau alb-negru).

JPEG and PNG Settings: evident de aici se setează calitatea: cu cât puneţi calitate mai bună imaginile vor fi însă mai mari (în KB, nu ca dimensiune); de asemenea pe aici a mai pus nişte filtre: luminozitate, contrast şi, foarte-foarte important când din poze mari faceţi poze mici, clarificarea imaginii, sau cum s-ar fi traducând mai corect filtrul sharpen (implicit când o poză mare este scalată, la dimensiuni mici va apare mai neclară, dar cu sharpen efectul se poate contracara).

Output Options: puteţi stabili opţional un prefix sau sufix pentru fişierele destinaţie, sau numerotarea lor; o notiţă de copyright, setând textul, culoarea şi alinierea; respectiv poate doriţi rotirea imaginilor.

Mai jos vedeţi o imagine ce iniţial era de 1680×1050 pixeli, “prelucrată” cu acest program. Important: se pot face şi prelucrări per imagine, dar evident intenţia programului este să fie folosit pentru prelucrări în serie. A! Puteţi salva profile dacă în mod repetat folosiţi diverse configuraţii. Cam atât. Succes!

image


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *