Pe locul 13 la Calculatoare / Internet


Am intrat întâmplător pe Trafic.ro şi am constatat cu surprindere că figurăm pe locul 13 la secţiunea Calculatoare/Internet. Uau! Nu am mai atins o poziţie atât de fruntaşă până acum. E un 13 cu noroc, o poziţie foarte instabilă, putând oricând să (re)cădem pe numerele următoare. În fine. Problema – pe care o vor invoca desigur mulţi, inclusiv eu – este că Trafic.ro nu reuşeşte să fie un indicator teribil de relevant, iar recenta decizie de a taxa intrarea în clasament e garantul că reprezentativitatea topurilor va fi tot mai slabă. Pot exista zeci de situri de Calculatoare/Internet care să fie cu nenumăraţi vizitatori dar să nu apară aici. Păcat.

img

Nu pot judeca eu deciziile financiare ale altora, dar parcă un pachet de bază gratuit cu un pachet plătit pentru facilităţi suplimentare ar fi fost mai inspirat. Cert e că dacă din 2010 va trebui să plătim, voi retrage CNet.ro (şi alte situri) din Trafic.ro. La urma urmelor întrebarea am mai pus-o: merită înscrierea la Trafic.ro? În atâta timp de la înscriere nu am simţit să aducă trafic şi practic doar m-a ajutat să înţeleg pe unde se poziţionează situl (în România). Şi mi-am mai simţit gâdilat eul când am mai sărit puţin în top. Cum a fost azi de exemplu, când am constatat că am ajuns prima oară pe locul 13 la o secţiune şi pe locul 555 în clasamentul general.

Dar haideţi să vedem puţin cine ocupă primele douăzeci de locuri:

 1. CHIP.ro – revistă de IT
 2. HIT.ro – jocuri, soft, foto-video, ştiinţă, filme…
 3. cstrike.ro – jocuri
 4. DCHubs.ro – huburi
 5. Jucaushii.ro – jocuri
 6. Wizoo – jocuri, filme, seriale
 7. LEVEL.ro – revistă, jocuri
 8. GamesZone.ro – jocuri
 9. PCNews.ro – informaţie IT
 10. Craiova-Online.ro –
 11. XTremPC – revistă
 12. Estart.ro – director programe, situri…
 13. CNet.ro – noi!
 14. FifaRomania.net – sport
 15. Mygarage.ro – hardware, overclocking…
 16. Intend.ro – magazin calculatoare
 17. Subtitrari-Noi.ro – subtitrări filme
 18. Ultrapro.ro – magazin calculatoare
 19. Hacking – forum
 20. VipNet.ro – servicii internet, telefonie

Bun. Dacă parcurgem lista tragem câteva concluzii:

 • cele mai multe situri au în spate firme; nu o spun ca ceva rău – o firmă înseamnă o echipă ce are sarcină plătită şi nu face în timpul liber ceva; înseamnă şi management mai de calitate decât la o iniţiativă între prieteni – noi nu avem nici o firmă în spate
 • dacă ar fi să alegem situri asemănătoare pe profilul nostru ne ajung câteva degete; cu alte cuvinte scoţând revistele, siturile specializate pe jocuri, magazinele şi altele, ca bloguri dedicate internetului şi calculatoarelor (adică recenzii situri/programe/jocuri, sfaturi webmasteri şi utilizatori calculatoare – cum sună definiţia noastră) suntem undeva mult mai în faţă decât 13!
 • am putea-o duce bine financiar; PCNews scrie aici despre reclame de mii de euro pe lună…

Aici avem un blog făcut de prieteni şi cunoscuţi (eu sunt cel mai “vorbăreţ”, dar susţinut din când în când şi de alţi colaboratori). CNet.ro are un patronaj pur spiritual şi nu finaciar (eticheta de sit catolic e garant doar al unei calităţi a articolelor, şi nu al unor salarii generoase). Din fericire AdSense-ul folosit pentru moment merge suficient pentru a plăti cheltuielile de server, care sunt în creştere. Aşa că… ne simţim bine. Iată că ceva făcut între prieteni, în afara orelor de serviciu, din pasiune şi nu pentru un salar, poate să urce într-un top fie el chiar şi doar parţial relevant. E chiar o veste bună. Pentru mine unul. Sper că nu v-am plictisit prea tare.

Mulţumim tuturor vizitatorilor şi nu ezitaţi să spuneţi despre noi şi altor situri. Poate ajungem pe locul 10? Sau între primele 500 în topul general?


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

4 comentarii

 1. andreiopt spune:

  În primul rând felicitări pentru voi, ce de la CNet.ro, nu pentru poziția într-un top care are prea puțină importanță, ci pentru conținutul site-ului și seriozitatea cu care sunt prezentate materialele. De aceea aveți foarte mulți vizitatori și mulți dintre aceștia sunt cu siguranță „clienți fideli”. Despre Trafic.ro, ce pot sa spun, încearcă și ei să se adapteze sau vor dispărea cum s-a întâmplat cu Top100. P.S. Sper ca acest rating să nu vă dea idei să puneți câteva (zeci) de pop-up-uri cu mesaje publicitare.

 2. radu.capan spune:

  Suntem destul de zgârciţi cu afişarea reclamelor şi cam aşa vom rămâne. Cred însă că acestui proiect (ca şi altora de care mă ocup, dar să nu divaghez) îi lipseşte un manager bun, vizionar, descurcăreţ. Până atunci ne descurcăm aşa, mai pe dibuite ca marketing, dar cu 100% pasiune.

 3. Raimi spune:

  La mine pe blog CNet-ul figureaza la sectiunea: va recomand.
  Felicitari Radu pentru marea munca ce practic o depui la acest blog IT catolic. Ceilalti colaboratori care isi mai aduc aportul pt. CNet oricare dintre ei au mult mai putine articole decat ai pus tu. Nu o spun cu critica Doamne fereste! Cu rusine spun ca si eu ma numar printre ei chiar in cozile listei (cu doar 5 sau 6 articole in 2 ani). Nu indraznesc sa zic nimic decat atunci cand am ceva concret si te pot anunta cu placere (de fiecare data) ca am mai produs un art. pt. CNet.ro.
  Mult succes!

 4. -Hawkeye- spune:

  Din punctul meu de vedere, 2-3 spatii bublicitare de 125×125 nu sunt chiar asa de iritante 🙂 .
  Pe de alta parte, eu folosesc o extensie firefox care blocheaza reclamele, inclusiv pe cele de la google, si cred ca nu sunt un caz unic 😐 .


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *