Doar azi gratuit: Cover Commander


Mai sunt peste 16 ore la dispoziţie să profitaţi de această ofertă (da, majoritatea sunt ore de noapte, dar totuşi… sper că ne urmăriţi prin RSS şi veţi afla imediat de ofertă). GAOTD ne oferă astăzi Cover Commander, un program pentru creat “cutii”. Poate fi descărcat de aici (5MB) şi în mod normal costă 70usd – astăzi însă e gratuit. Bun. Deci: deşi am văzut de dimineaţă oferta am ezitat. În cele din urmă m-am uitat pe situl aplicaţiei şi am rămas plăcut impresionat de mostre (vedeţi la Cover Gallery). Să vedem dacă reuşesc să vă conving că merită. Depinde desigur de interesele Dvs.

cover

În capturile de mai sus vedeţi câteva dintre tipurile de “cutii” ce se pot crea: coperţi de cărţi, cutii tip software, cutii tip Vista, carcase de CD-uri… Mai jos vedeţi un test. Am făcut mai întâi graficul din stânga-jos după care, în doar câteva secunde am obţinut cutia tip Vista din dreapta-jos. Poţi trage cu mouse-ul în 3D pentru a aranja cutia cum vrei tu. Reglezi umbrele, reflecţia… E chiar simplu. La salvare se oferă implicit o dimensiune mică dar se poate alege una mai mare, după dorinţă (şi realism, conform imaginilor sursă folosite). Am rămas plăcut surprins să văd că şi imaginile mai mari sunt de bună calitate. Am mai testat eu astfel de programe şi liniile înclinate parcă erau trepte. Priviţi mai jos: arată destul de bine, nu?

newproject4

Dacă m-am decis să scriu despre program este pentru că poate fi folosit şi de cei care nu au de “împachetat” licenţe. De fapt aici e o situaţie mai ciudată: ofertele GAOTD nu pot fi folosite în contexte comerciale, dar acest program se adresează în primul rând celor care vând ceva pe web, nu? Foloseşte-l… dar n-ai voie. Dar şi cei cu proiecte gratuite pot folosi. Cu inventivitate astfel de imagini pot fi folosite pentru diverse elemente grafice în web, pentru meniuri trăznite, pentru anunţuri deosebite, pentru a face reclamă sitului ori unei secţiuni, sau pur şi simplu pentru a prezenta mai “şmecher” nişte capturi grafice. Vedeţi mai jos un screenshot cum ar putea arăta “aranjat” cu acest program.

newproject3

Teoretic tot ce face acest program este realizabil şi în Photoshop sau alte editoare de imagini. Dar dacă ştii cum! Chiar şi unui profesionist îi poate lua câteva minute pentru ca să rotească în 3D imaginile, să pună umbre, să aranjeze detaliile. Programul Cover Commander face totul în câteva secunde. Gradul de configurare e mare: lumini, camere, umbre, reflecţii… Mie unul mi-a plăcut mult. Îmi pare rău că nu am ajuns să scriu despre el mai de dimineaţă. Aşa cei care urmăresc CNet.ro prin email vor primi emailul cu acest articol după ce trece ora limită (ora 10 a zilei de 10 februarie 2009).

Atenţie: acesta este un program comercial. Astăzi este oferit gratuit prin GiveAwayOfTheDay. Dacă încă nu cunoaşteţi oferta, iată ce trebuie să ştiţi:

– programul este gratuit doar dacă îl descărcaţi astăzi şi îl instalaţi astăzi (un “astăzi” relativ: de fapt de la ora 10AM – ora României – a unei zile, până a doua zi dimineaţa la 10AM)
– rămâne gratuit până la prima reinstalare a sistemului de operare – nu beneficiaţi de upgrade-uri sau sau suport tehnic din partea producătorului
– dacă l-aţi instalat după ce a trecut oferta, nu mai este gratuit (activarea nu funcţionează)
– chiar dacă aţi descărcat astăzi programul, nu îl veţi putea instala peste o lună, nici măcar pe propriul calculator
– pentru ca programul să devină înregistrat (gratuit), trebuie să fiţi conectat la internet şi să lansaţi fişierul Activate.exe din arhiva programului
– gratuitatea se aplică doar pentru utilizări personale
– staţi cu ochii pe CNet.ro pentru a afla despre alte programe utile oferite gratuit – dacă nu ne citiţi la timp, cine ştie ce scăpaţi
– de regulă programele oferite gratuit sunt mici, utilitare, jocuri, screensavere (în nici un caz Photoshop sau Dreamweaver sau MS Office)


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (3 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *