Aranjaţi-vă amintirile în colaje


Dacă v-aţi gândit ca, pentru o prezentare cu proiectorul, pe un ecran mare, să aranjaţi nişte fotografii într-o formă deosebită, vă prezint Shape Collage, un program simplu care ne ajută să aranjăm rapid imaginile în forma dorită, care poate fi şi de litere sau cifre, şi chiar şi forme stabilite (chiar desenate( de noi. Desigur, programul poate fi folosit şi pentru a realiza un poster, pentru listare, cu fotografiile dorite, variantă de efect pentru cei care îşi permit, căci este mai scumpă decât să aranjaţi manual pozele pe un panou; sau pentru afişare pur şi simplu pe ecranul calculatorului, dar atunci fotografiile trebuie să fie suficient de mari ca să se înţeleagă ceva din ele.

img

Încărcând în program fotografiile dorite, ne putem "juca" apoi cu diferiţii factori pentru a realiza colajul după placul nostru. În primul rând, putem alege forma; programul ne propune implicit formele de dreptunghi, inimă sau cerc, sau putem introduce noi un anumit text, cu fontul dorit de noi; ne permite de asemenea să desenăm noi o anumită formă. Atenţie: de exemplu pentru inimă, dar şi pentru anumite litere sau pentru cuvinte mai lungi, trebuie să fie suficiente fotografii pentru ca să se înţeleagă forma respectivă. În cazul cuvintelor, programul face singur distribuţia numărului de fotografii pentru fiecare literă, şi chiar dacă este aceeaşi literă numărul poate diferi, aşa că poate veţi dori să faceţi câte un colaj pentru fiecare literă, ca să stabiliţi dumneavoastră numărul fotografiilor.

img

Mai putem fixa noi mărimea colajului şi a imaginilor, iar de la Photo spacing putem jongla cu gradul de suprapunere al lor. De pe tab-ul Appearance putem seta ca fundalul să fie o anumită culoare, să fie transparent – atunci putem salva colajul doar ca şi PNG sau PSD – sau să fie chiar o altă fotografie. De asemenea, fotografiile pot avea o bordură simplă, de culoarea şi grosimea dorită de noi. În fine, de pe tab-ul Advanced putem seta ca toate fotografiile să fie de aceeaşi mărime – aceasta dacă le reunim poate din diverse surse. Mai sus vedeţi un J făcut de mine, iar în dreapta nişte exemple de pe situl producătorului.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (4 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

1 comentariu


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *