Lovely Charts: nu doar “lovely”


Poate că Lovely Charts v-ar putea face să vă gândiţi la ceva "drăguţ" legat de Valentine’s Day, dar diagramele pe care le puteţi realiza vizitând LovelyCharts.com pot fi simpatice, dar şi cât se poate de serioase. Deschizându-vă un cont gratuit, puteţi urmări tutorialul sau puteţi alege direct cu ce fel de diagramă doriţi să începeţi. Aplicaţia web conţine o librărie cu mai multe categorii: flowcharts – cu elemente utile pentru scheme logice; sitemaps – pentru webmasteri; network diagrams – pentru administratorii de reţele; people diagrams – pentru a descrie ierarhii sau diverse relaţii între persoane; basic symbols; miscellaneous; wireframes.

img

După ce aţi aşezat în diagramă elementele dorite, vă puteţi folosi de cele două instrumente din partea din stânga sus a ecranului – din meniul Tools. Instrumentul cu mână vă permite mutarea elementelor, iar cu cel cu săgeţile "înnodate" puteţi trasa conexiuni între ele. Majoritatea elementelor grafice au şi o etichetă – label – unde se poate pune o scurtă descriere a ce reprezintă ele. În special la formele geometrice, dar şi la unele imagini mai complexe, cum ar fi unele siluete de persoane, vă puteţi "juca" schimbând culorile, din bara de meniu de sus; tot de acolo puteţi de asemenea seta transparenţa imaginii, culoarea sau mărimea textului etichetei; şi de asemenea cum să arate conexiunile dintre elemente – culoare, stil, grosime…

img

La final puteţi salva diagramele în contul dumneavoastră, şi să le regăsiţi acolo când veţi reveni, sau puteţi să le exportaţi în format JPG sau PNG. Important: cu contul gratuit doar una poate fi salvată în cont şi reluată editarea ulterior (puteţi face oricâte şi exporta, dar doar una salva pentru viitor). Contul plătit elimină această limitare.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *