Cubul Rubik, varianta touchscreen


Am lăsat abacul pentru calculator, de ce nu şi vechiul cub Rubik pentru unul cu touchscreen? Nu e prima oară când această jucărie – inventată de un maghiar – cunoaşte o variantă electronică, dar este prima oară când cubul devine de fapt în întregime o suprafaţă “sensibilă”. Adio rotirea fizică: acum tragi cu degetul şi se va face mişcarea dorită. Cubul este mereu sensibil doar la faţa ţinută sus, deci poate fi rotit oricum, fără probleme. Poţi trage o linie dreaptă (gen I) sau frântă (gen L) pentru a indica o rotaţie. Şi ce mai aduce minunăţia de 150 dolari? Păi… memorie. Cubul Rubik are acum memorie, ceea ce înseamnă că îl poţi “închide” şi “redeschide” mâine ca să continui jocul. În plus se poate rezolva singur dar şi să te înveţe să îl rezolvi. Mai multe în clipul următor (şi pe Gizmodo).


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

4 comentarii

  1. andreiopt spune:

    Îmi pare rău de cei care au realizat această ciudățenie. Un cub Rubik cu touchscreen este ca Monopoly pe telefon. N-are nici un farmec. Plus că nu-i văd rostil. Să se rezolve singur ?! Ce să mai zică Graham Parker, un constructor englez de 45 de ani din Portchester, care a „rezolvat” cubul în 26 de ani. Vestea bună e că în august apare Rubik 360 și atunci începe distracția.

  2. Radu spune:

    Distractia a inceput deja pe SpeedCubing.ro – tot ce vreti legat de Cubul Rubik si metode de rezolvare.

  3. dianyzzia spune:

    Eu am incercat sa-l rezolv in mai multe metode si nu reusesc nici macar 2 fetze. Pls daca are cineva mila de mn sa-mi trimita un filmulet (cu incetinitorul daca nu sunt prea pretentioasa) poate-l rezolv si eu intr-o buna zi. Aaaa era sa uit… explicati-mi si mie va rog un lucru: am vazut pe net un filmulet, dar cum sa-l rezolv dupa filmulet, ca poate al meu nu a amestecat ca cel din film… asta nu inteleg. Ms anticipat.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *