Joaca cu cuburi


Ieri am văzut Cubul Rubik, varianta touchscreen, un gadget interesant, chiar dacă nu neapărat necesar. Astăzi vedem ceva şi mai interesant. Vă amintiţi cuburile cu care v-aţi jucat când eraţi mici? Aveau pe ele probabil litere sau desene. Astăzi pot să aibă pe ele şi litere şi desene şi cifre şi… instrumente muzicale. Da, pentru că mai jos vom vedea nişte cuburi foarte deştepte, care aduc mai aproape joaca de învăţare. Dacă vrem să le cerem copiilor să rezolve ecuaţii cu o necunoscută din clasa I atunci va trebui să începem de la creşă cu astfel de gadget-uri. (Următorul pas va fi să nu piardă de-a moaca timpul nici în pântece, nu? Probabil ar trebui de acolo să poată înţelege şi face adunări şi scăderi. Că de vorbit… nu pot. Poate un touchscreen în uter?)

Mergeţi aici pentru mai multe clipuri interesante.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

2 comentarii

  1. andreiopt spune:

    Chiar spuneam anterior că sunteți oameni serioși și veniți cu exprimări de genul „să nu piardă de-a moaca timpul nici în pântece” sau „touchscreen în uter” ???!!!

  2. radu.capan spune:

    Era o ironie. O ironie de părinte. Unii o vor înţelege, alţii nu. Inevitabil. Să nu trecem însă la etichetări… (Două „hint”-uri, poate ajută: 1) e deplorabil faptul că cerinţele cresc tot mai mult pentru clasele primare; 2) e deplorabilă intervenţia în uter de exemplu pentru „eliminarea” fetuşilor presupuşi cu probleme. În doctrina catolică al doilea e păcat în grav. Ceea ce se dorea evidenţiat mai sus era faptul că pretenţiile pentru copii, ba chiar şi nenăscuţi, sunt tot mai mari. Personal apreciez „jucăria” prezentată mai sus. Nu apreciez direcţia în care ne conduce.)


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *