Bloguri foto (din nou, acum 50!)


În prima zi din februarie am văzut Un top al blogurilor foto. Iată că după două săptămâni descoperim într-un articol publicat astăzi pe SmashingMagazine nu mai puţin de 50 Wonderful, Inspiring Photoblogs. “Un blog foto este un tip specific de blog”, citim în introducerea articolului. “Se concentrează pe fotografie şi de regulă pe lângă fotografii sunt doar câteva cuvinte de descriere şi comentariile. Blogurile foto sunt uşor de instalat şi de menţinut şi oferă minunate galerii foto pentru fotografi, scutiţi de complexitatea HTML-ului sau a instalării unui CMS precum WordPress.” (Să nu înţelegem de aici că WP nu poate fi folosit pentru bloguri foto. Dar ce sistem de bloguri este mai potrivit pentru bloguri foto? PixelPost e un exemplu.)

img

Printre cele 50 de recomandări dinspre SmashingMagazine (re)găsim aproape toate cele recomandate în articolul nostru anterior. Dar nu vă speriaţi, experienţa va fi nouă şi deosebită datorită celorlalte zeci de situri noi. Dacă vă place fotografia (chiar şi numai să o admiraţi) veţi descoperi cât de diferit e fiecare sit în parte. Desigur pentru că persoanele diferă, de aici şi locaţiile lor dar şi interesele lor (unii sunt pasionaţi de peisaje, alţii de oameni, unii caută instantanee de viaţă, alţii fac macrofotografie…). Unele bloguri foto sunt personale, câteva sunt colective. Pe unele sunt publicate informaţiile tehnice despre fotografie, pentru fiecare în parte. În fine, unele bloguri merg sub licenţe generoase (gen: poţi pune fotografia în situl tău dacă da-i credit cu link autorului), iar altele îţi permit să cumperi fotografia dacă vrei să o foloseşti în context comercial (sau îţi place atât de mult încât ai vrea să o tipăreşti şi pui în ramă). Navigare plăcută şi nu uitaţi că, fiind bloguri, sigur veţi găsi undeva un RSS, astfel că dacă vreun sit vă reţine atenţia îl veţi putea adăuga listei de situri pe care le urmăriţi în Google Reader sau FeedDemon de exemplu.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (3 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. Dan spune:

    Eu folosesc Blogger pentru blogul meu foto. Fac pozele cu mobilul si le uploadez direct de pe mobil via wap. Mai usor nu cred ca se poate.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *