PictureSurf: galerii şi plugin WP


PictureSurf.org nu este tocmai situl asupra căruia m-aş opri. Este unul dintre multele situri care îţi permit să încarci nişte imagini şi apoi îţi oferă un cod pentru o galerie cât de cât plăcută vizual. Problema este că în primul rând imaginile sunt micşorate mult (400 pixeli lăţime), că doar sunt cazate pe serverul lor; în al doilea rând posibilităţile de configurare sunt destul de mici (ceva culori, dar de texte nu poţi să te atingi). Astfel de soluţii îi pot atrage pe începători (nu tu cod de scris, nu tu imagini de publicat prin FTP, ci totul din mouse, din navigator).

picturesurf

Dacă vreţi să vedeţi cum arată un „produs” vedeţi mai jos. Un click pe imagine o va deschide deasupra. Iar pentru aşa ceva, după ce aţi publicat imaginile şi – opţional – le-aţi descris în câteva cuvinte, primiţi o linie (un apel JavaScript) pe care să o inseraţi în situl/blogul Dvs. Simplu de folosit dar păcat că reduce atât de mult imaginile (măcar o lăţime de 600 de pixeli dacă lăsa).

Şi dacă totuşi am decis să scriu este pentru că această galerie (în fapt una similară) este disponibilă şi ca plugin WordPress. Cică acest plugin ar fi folosit de vreo 3.000 de bloguri printre care inclusiv TechCrunch! Mă gândesc că pluginul, cazând local imaginile, nu mai le reduce atât de mult… dar nu am testat pluginul ca să pot spune exact. Vedeţi linkul tocmai dat ce vă oferă unele explicaţii suplimentare, inclusiv motivaţii pentru a folosi pluginul. Ceva detalii vă oferă şi clipul de prezentare pus mai jos (comutaţi eventual pe HQ).


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *