Pict: depozit pentru imagini (cu hotlink!)


Pict.com are un start foarte bun. Dar trebuie să fim perfect conştienţi că e un start, iar peste câteva luni poate să arate altcumva. Altcumva cum? Cel mai probabil cu multe reclame. Dar să nu facem profeţii. Pentru moment Pict.com e curat şi simplu: bun pentru bunica, dacă ar avea cameră foto digitală sau preocupări pe internet. Ce face concret acest sit? Vă găzduieşte fotografii. Câte? Oricâte. Cât de mari? Până în 3MB bucata. Pe cât timp? Pentru totdeauna (cu două excepţii: se închide situl sau pozele încalcă ceva drepturi şi vor fi şterse; şi o precizare importantă: nu se oferă nici o garanţie pentru acest “totdeauna”). Am cam spus astfel în câteva cuvinte ce permite situl.

img

În prima pagină veţi fi întâmpinaţi de un “panou” cu dreptunghiuri goale ce aşteaptă să fie umplute cu poze. Click şi veţi putea încărca nu doar o imagine ci mai multe deodată! Viteza de încărcare mi s-a părut decentă. Daţi click apoi pe o imagine încărcată (când scrie Share it) şi veţi avea un meniu pentru fructificarea pozei. Incredibil, dar se oferă link direct (hotlink adică) inclusiv pentru imaginea originală! Aţi înţeles acum de ce spun că un astfel de serviciu nu prea are cum să reziste mult. Sunt însă create şi nişte dimensiuni standard (mini, medium şi large), pentru fiecare caz având 1) linkul spre imagine pe Pict.com; 2) codul pentru a indica imaginea pe forum; 3) codul pentru a insera imaginea într-o pagină HTML; 4) linkul direct al imaginii.

Să mai spunem că nu se cere cont pentru a putea folosi situl (acum cel puţin). Puteţi publica imediat. Dar aceasta înseamnă probleme cu administrarea – să zicem peste câteva săptămâni – imaginilor publicate de Dvs. Eventual profitaţi de facilitatea Save to email pentru a primi un link către panoul unde aţi publicat Dvs. Includ mai jos două imagini. Dacă nu se încarcă… e clar: situl a picat, nu merge temporar sau mi-au şters imaginile. Aşteptăm să vedem cum va evolua situl, măcar câteva luni. Nu l-aş folosi acum pentru nişte lucruri vitale, dar pentru un sharing rapid cu prietenii a unor fotografii dintr-o excursie merge foarte bine.

Bonus. Pict.com oferă un plugin Firefox pentru publicarea de capturi.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *