Musicovery: audiţie plăcută!


Una dintre vizitatoarele sitului nostru ne-a scris săptămâna trecută recomandându-ne "un site care mie mi se pare interesant atât ca proiect cât şi ca utilitate": Musicovery.com. Am vizitat situl cu pricina, şi scriu acest material mulţumindu-i pentru recomandarea făcută, invitându-vă să ascultaţi muzică pe placul dumneavoastră, "pe baza stării emoţionale, a genului muzical preferat şi a perioadei alese". Există într-adevăr mai multe criterii după care situl selectează muzica pe care v-o oferă spre ascultare. M-am delectat ascultând muzică diversă: Musicovery este ca un fel de radio din ale cărui “butoane” poţi să alegi genul de muzică, chiar şi perioada (poate doriţi muzică din anii ‘60?).

img

Puteţi deci alege unul sau mai multe – chiar toate – din 18 genuri de muzică: jazz, rock, disco, classical, soul… Puteţi alege dacă melodiile să fie mai calme sau mai pline de energie, mai pozitive sau poate mai "dark" – mi se pare că ar avea sensul de mai triste. Puteţi alege şi cât de ritmate sau de dans să fie, de pe tab-ul Dance. Mai aveţi o scară a timpului din care puteţi alege perioada din care să fie melodiile selectate; la fiecare melodie ascultată puteţi vedea aici din ce an este.

În funcţie de opţiunile date, se creează o viu colorată diagramă cu piesele care vă sunt propuse spre ascultare. Nu puteţi derula în cadrul unei anumite piese, dar puteţi sări la următoarea piesă. Dacă doriţi să mergeţi la o anumită piesă din diagramă, daţi click pe ea şi o veţi putea asculta, dar se creează atunci o altă listă, în care nu veţi mai regăsi unele dintre piesele de dinainte. Dacă vă înregistraţi – gratuit – puteţi să marcaţi cântecele favorite sau pe acelea care nu vă plac. Puteţi astfel cere "play my favorite artists" sau "play my favorite universes" – situl original nu cred că este în limba engleză, aşa că treceţi cu vederea micile scăpări de limbă.

La conturile Premium, care încep de la 4 dolari pe lună, puteţi avea acces direct chiar la cântecele dumneavoastră favorite, nu aveţi reclame şi calitatea sunetului este mai bună. Pentru cei care doresc chiar să comande albumele artiştilor favoriţi, există link-uri spre Amazon.com şi Ebay.com. Audiţie plăcută!


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (4 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *