WPZoom: o colecţie de resurse WordPress


Largest collection of WordPress resources – de fapt. Aşa se prezintă blogul unui tânăr moldovean pomenit de Jurgen într-un articol de anul trecut intitulat Site-uri româneşti cu şi despre WordPress. Doar că WPZoom nu este în limba română, ci în engleză, după cum deja v-aţi dat seama. Despre ce putem citi pe acest blog? Mai cităm odată: On this blog I will publish the latest WordPress themes and Plugins, WordPress developement, blogging tips, articles, anything WordPress related, interviews and more. E poate cam încărcat cu reclame (la început de articol, la sfârşit de articol, în dreapta articolelor…) dar conţinutul e interesant şi util.

img

Lucrul pe care l-am găsit însă cel mai deranjant este că autorul nu face o distincţie clară între “produsele” gratuite şi cele comerciale. Citeşti despre o temă, vezi captura, ţi se pare excelentă, dar abia când dai click pentru descărcare îţi dai seama că… ups… costă xx de dolari. Aşa se face că uneori e greu să îţi dai seama dacă o temă de exemplu e selectată pentru valoarea ei în sine sau în speranţa că cineva dă click, o cumpără, şi mai aduce un venit spre WPZoom prin afiliere. Sincer cred că o transparenţă mai mare când e vorba de “produse” comerciale ar fi de preferat şi cred că şi vizitatorii ar aprecia onestitatea.

Dar iată că mă lungesc în ceea ce ar părea o critică. În fapt, după cum spuneam, blogul are mult conţinut util (adesea util egal gratuit, să nu uităm – şi nu doar pentru români). E doar puţin dificil să îl găseşti. De exemplu v-aş putea recomanda articolul de astăzi, 30+ WordPress Theme Releases for February 2009, dar cele mai multe (nu am stat să număr, mi-au ajuns câteva clickuri) par teme contra cost. Unde însă puteţi merge la sigur e acolo unde autorul pune clar free în titlu (precum 10 Free WordPress Themes for Valentine’s Day, doar că sărbătoarea a trecut). Ajung astfel la articolul pe care doream în mod special să îl semnalez, dincolo de situl în sine: 50+ Free WordPress Themes for Personal Blogs of High Quality. O nouă colecţie care se adaugă zecilor de suite de teme WordPress. Dacă sunteţi în căutarea unei teme poate veţi găsi aici ceva să vă atragă. O altă selecţie tot de pe WPZoom, dar mai veche, este 45+ Free Premium WordPress Themes with Magazine or Grid Layouts – în ciuda prezenţei cuvântului premium sunt teme gratuite. Aş mai putea cita şi Best Free WordPress Themes in 2008 şi probabil şi altele, dar vă invit să descoperiţi singuri situl mai departe.

image  image image


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (4 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

3 comentarii

  1. Pavel Ciorici spune:

    Mi-a placut mult acest review (daca pot asa sa-l numesc). Stiu ca are si minusuri acest blog, dar cind ai un blog destinat in special „americanilor”, iti dai seama ca pentru ei nu mai conteaza atit de mult daca sunt free sau premium temele 🙂 .

  2. Prima data intru pe CNet.ro poate din cauza faptului ca de curand a avut si recordul de vizite (Record de vizitatori pe zi (13.02.2009): 3.374).

    Cat despre WPZoom stiam ca e un blog de success si acum are peste 2500 subscribers.

  3. acosmin spune:

    :)) cum apare tema mea in printscreenuri (primul thumb, icanwatch…). Pavel are un blog cu un viitor stralucit si pot sa spun ca este inca la inceput pentru ca anul acesta isi poate tripla nr de vizitatori/subscriberi; a mai prins ceva experienta 😀


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *