Iconiţe: gata făcute şi… cum să faceţi


Astăzi e timpul să vedem câteva articole (destul de) recente legate de iconiţe. Sunt nişte resurse importante, pe care probabil veţi dori să vi le salvaţi cu nişte semne de carte. Şi începem cu un articol de ieri: Best 5 Sets of Emoticons Download for Free. Din păcate penultimul din cele 5 nu este şi descărcabil/folosibil. În captura de mai jos, stânga, vedeţi ilustrat amuzantul set Buttery. Dacă mai doriţi şi alte seturi vă recomand să mergeţi aici – câteva sunt chiar foarte reuşite! De la zâmbăreţi trecem la iconiţe de tot felul, de toate dimensiunile (chiar şi 512×512 pixeli) şi pentru cele mai ciudate nevoi. Că aveţi un sit culinar sau unul dedicat tehnologiei, sunt şanse mari să vă puteţi “aproviziona” cu succes via 50 Free High-Quality Icon Sets. Majoritatea pot fi descărcate ca arhive ce conţin iconiţă cu iconiţă (unele seturi vin cu imaginile grupate în foldere, unul de exemplu pentru PNG-uri iar altul pentru ICO-uri); dar sunt şi cazuri când iconiţele vin într-o imagine unică (de regulă via DeviantArt), din care le veţi decupa după nevoie.

img

img

Mergem mai în urmă în timp, săptămâna trecută. La 11 februarie WooThemes publica WP WooThemes Ultimate Icon Set – First Release, un set de 79 iconiţe la dimensiune de 256×256 pixeli, folosibile gratuit chiar şi în proiecte comerciale. Setul este… decent, adică nu prea extravagant dar nici plictisitor. Pentru cei cu pretenţii în aceeaşi zi a apărut pe SixRevisions un articol util: 50 Excellent Icon Design Tutorials. După cum spune şi titlul, sunt reunite tutoriale legate de desenarea iconiţelor. Tutorialele sunt împărţite în câteva categorii: General Tutorials; Illustrator Tutorials şi Photoshop Tutorials.

Iar la final un alt fel de “iconiţe”: imaginile animate numire preloaders folosite în webaplicaţii de exemplu la apeluri AJAX când utilizatorul trebuie să aştepte, dar să ştie că nu aşteaptă în van, că în spate se lucrează. Mai există astfel de generatoare şi am mai prezentat pe CNet.ro. Ce mi s-a părut interesant la Preloaders.net este că are şi un set de imagini 3D! În plus poţi modifica atât culoarea de fundal cât şi culoarea animaţiei, modifica viteza şi dimensiunea imaginii. La final desigur salvezi local imaginea, dând click pe butonul Download. Interesantă webaplicaţie… de reţinut.

img


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. jürgen.toth spune:

    O multime de preloaders adunate in ceea ce autorul numeste „muzeu”, din pacate nu spre descarcare, ci doar spre vizualizare si ca sursa de inspiratie, sunt oferite la urmatoarea adresa web: PrettyLoaded.com.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *