Windows Mobile: probleme şi soluţii (I)


Pentru că mulţi se împotmolesc la multe chichiţe în Windows Mobile, şi astfel fug de aceste device-uri cu WM (Windows Mobile), voi încerca să scriu nişte răspunsuri scurte care să ofere soluţii aplicabile chiar de Dvs. Voi încerca să rezum problema într-o propoziţie, după care voi oferi nişte sfaturi.

Am dezinstalat un program dar fereastra Programs încă mai arată câteva iconiţe ale programului dezinstalat.

Aceasta se întâmplă de obicei când programul a fost dezinstalat fără a fi folosită opţiunea Start Menu/Setting/System/Instal uninstal application sau dacă procesul de încărcare al programului are ceva bug-uri. În acest caz puteţi folosi File Explorer urmând calea: My Device\Windows\Start Menu\Programs. Găsiţi aici iconiţa care vreţi să fie ştearsă, apăsaţi şi ţineţi apăsat pe ea până apare un meniu (click dreapta), apoi apăsaţi opţiunea Delete.

Am instalat un program dar la fel nu a creat iconiţă şi link în fereastra Programs.

Pentru a crea o scurtătură trebuie să intraţi în File Explorer pentru a găsi programul către care vreţi să creaţi scurtătura. Apăsaţi şi ţineţi apăsat pe numele exe-ului până apare un meniu (click dreapta) şi selectaţi opţiunea Copy. Acum mergeţi în folderul \Windows\Start Menu\Programs şi apăsând şi ţinând apăsat pe ecranul Programs selectaţi din meniul ce va apărea Paste as new link. Veţi avea astfel scurtătura reprezentată de iconiţa aplicaţiei respective.

img

Aş vrea să adaug o nouă temă pe ecranul Today.

Temele (skin-urile) sunt o modalitate pentru a customize ecranul de Today şi sunt disponibile ca fişiere cu extensia .tsk. Descărcaţi sau creaţi fişierul care îl doriţi, conectaţi PPC-ul la prin ActiveSync şi folosiţi opţiunea Explore pentru a vizualiza folderele PPC-ului. Mergeţi în folderul \Windows şi prin metoda drag & drop (sau copy & paste) încărcaţi în acest folder fişierul .tsk al skin-ului vostru. Apoi folosind PPC-ul, mergeţi în Start Menu/Settings şi selectaţi opţiunea Today. În ecranul care a apărut veţi găsi o listă ce conţine nume ale temelor, de asemenea şi ultima inclusă de voi. Selectaţi-o şi apăsaţi OK. Noul skin a fost instalat ca default. Dacă doriţi să îl schimbaţi iar urmăriţi instrucţiunile de mai sus şi selectaţi o temă diferită din listă.

Vreau să adaug un symbol printr-un font în Word în PPC, cum sa fac?

Este oarecum uşor. Selectaţi fontul TT (TrueType) care vreţi să îl folosiţi şi prin ActiveSync copiaţi-l în folderul Windows\Fonts pe device. Acum, deschizând Word-ul pe PPC veţi reuşi să selectaţi noul font folosind lista Font-urilor. PPC-ul meu nu mă lasă să şterg câteva fonturi instalate de o aplicaţie care am şters-o. Poate fi de la Windows, să nu vă lase să ştergeţi un font, instalat iniţial de o aplicaţie ce nu mai este folosită de exemplu. Ca să rezolvaţi această problemă redenumiţi font-ul respectiv, din [FONT].TTF în FNT, de exemplu, fără a mai adăuga extensia TTF. Executaţi un simplu reset aparatului şi, după restartarea sistemului, folosiţi File Explorer (sau Active Sync dacă doriţi) să ştergeţi fişierul redenumit.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *