BeFunky: oricine poate fi artist


BeFunky este o webaplicaţie flash de prelucrare de imagini care încearcă să ne convingă că anyone can be an artist. În timp ce înţelegem că e vorba de reclamă aici, webaplicaţia are nişte efecte foarte, foarte interesante. Şi e teribil de uşor de folosit. Nu trebuie să îţi deschizi un cont pentru a o folosi, dar dacă te vei înregistra vei putea să ai acces la pozele încărcate până în acel moment. Sursa fotografiilor poate diferi: de pe calculator, captură de la o cameră web, dând un url de pe internet, sau dintr-un sit gen Facebook, Picasa, Flickr… Odată încărcată, în stânga apare o listă de efecte, fiecare cu variaţii, şi fiecare variaţie reglabilă suplimentar (click pe more options).

img

Problema apare desigur la… potrivire. Nu orice efect pe orice imagine va crea ceva reuşit. Ba dimpotrivă. Majoritatea încercărilor vor arăta… aiurea. Dar cu ceva perseverenţă, sau cu un ochi artistic format, veţi putea să găsiţi mai rapid efectele cele mai bune. Vedeţi mai jos trei dintre cele folosite ca reclamă la acest serviciu. Un efect de la o poză aplicat alteia nu ar fi arătat la fel de bine. Şi ca să nu se termine lucrurile aici, BeFunky pune la dispoziţie şi tot felul de elemente grafice ce pot completa desenul. Puteţi pune rame, diverse obiecte, sau dacă aveţi fotografii puteţi aplica bărbi, ochelari, pălării… Exploraţi dând click pe Goodies.

img

Aplicaţia flash este curată, singurele reclame apărând la upload. Se mişcă destul de repede, dar evident nu la fel de repede ca o aplicaţie desktop. La final puteţi salva imaginea cu prelucrările Dvs. Ea va avea un cadru şi o “notiţă” cu situl BeFunky, dar cu un editor grafic puteţi lua partea care vă interesează. Dacă nu vă interesează producţii artistice, puteţi măcar folosi BeFunky pentru un avatar mai interesant.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *