QuarkXPress 6 – Crearea unei boxe de text sau imagine


Înainte de a importa un text sau o imagine într-un document QuarkXPress 6, trebuie realizată o boxă ce va conţine litere, cifre, poze, grafică etc. Pentru a o crea, se apasă butonul 3 din imaginea 1, pentru o boxă de text; sau butonul 4, imaginea 1, pentru o una de imagine sau grafică. Se duce mouse-ul pe pagină exact în locul unde se doreşte să înceapă boxa (colţul stânga-sus), se ţine apăsat butonul din stânga al mouse-ului, se trage până unde se termină boxa (colţul dreapta-jos), apoi se lasă butonul (vezi imaginea 2). Implicit, aceasta va avea marginile pătrate (în unghi drept).

img

Pentru opţiunile boxei de text se ţine apăsat butonul 3 din imaginea 1 şi apar extensiile A-F, iar pentru operaţiunile butoanelor G-L referitoare la boxa de imagine sau grafică, se apasă câteva momente butonul 4, imaginea 1. Butoanele A-D şi G-J au indicate conturul noii boxe, cu precizarea că, la cea pentru imagine sau grafică apare un X în diagonală (vezi imaginea 3: sus sunt boxele de text; jos, cele pentru poze).

Butonul E (Bézier Text Box Tool), respectiv K (Bézier Picture Box Tool) construieşte fiecare punct cu o apăsare a butonului din stânga al mouse-ului, iar ultimul punct trebuie să fie unit cu primul pentru a forma boxa ce va avea numai margini cu colţuri. Forma acesteia se poate modifica, apăsând pe fiecare punct de pe contur (triunghi mic albastru). Dacă se doreşte o boxă cu margini rotunde, se foloseşte butonul F (Freehand Text Box Tool) sau L (Freehand Picture Box Tool) din imaginea 1. Se ţine apăsat butonul din stânga-mouse şi se desenează forma boxei, iar în momentul în care se dă drumul butonului, boxa se închide automat. Modificarea acesteia se face pe punctele şi liniile albastre ce apar pe margini când este selectată boxa.

img

Acţiunile butoanelor E – F şi K – L sunt ilustrate în imaginea 4, cu diferenţa că la boxele de imagine apar două linii în interior, pe diagonală (în formă de X).


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *