WordPress: 20 de modificări utile


Ei, nu toate deodată! Unele dintre sugestiile din 20 WordPress Tricks to Improve Your Blog s-ar putea însă să vă fie utile dacă lucraţi frecvent cu WordPress. Autorul articolului a reunit acolo 20 de legături spre diverse modificări interesante. Şi să începem cu prima: Build a Featured Posts Section for WordPress. Aveţi acolo un tutorial care nu se adresează începătorilor şi care explică pornind de la un exemplu clar cum se poate crea o temă în care să fie marcate în mod special o serie de articole “speciale” – featured posts. Se apelează la câmpurile particularizate – custom fields – pentru ca designul să arate mai atrăgător. Desigur, nu pe mulţi îi interesează să creeze o temă de la zero, dar tutorialul, tocmai prin simplitatea lui, odată înţeles, îţi poate da de înţeles şi cum poţi modifica o temă existentă pentru aşa ceva. Oricât de complicat ar suna, de fapt totul se învârte în jurul la funcţia query_posts, la care îi furnizăm categoria cu articolele “speciale”. De pe Nettuts.com sunt preluate şi alte tutoriale: WordPress Sidebar Turned Apple-Flashy Using jQuery UI, How to Make a Featured Post Carousel for WordPress (yep, aceeaşi idee ca mai sus, dar cu altă implementare) şi Building a Better Blogroll: Dynamic Fun with SimplePie and jQuery.

image

Mi s-au mai părut interesante şi selecţiile de modificări la categoria meniuri. Probabil mulţi caută din start teme cu meniu pe două niveluri, lăsând la o parte teme care poate arată foarte bine dar au meniu pe un singur nivel. Articole precum Two-Tiered Conditional Navigation sau “Magazine-Style” Horizontal Dropdown Menu vă pot ajuta să transformaţi orice temă în una care să aibă meniu pe două niveluri. Vă las să descoperiţi singuri celelalte modificări.

Înainte să închei însă, iată un articol care pare foarte valoros şi care tocmai a apărut astăzi: Top 50 WordPress Tutorials. Da, este depe Nettus.com, pe care tocmai îl pomenisem mai sus. Cele 50 de tutoriale sunt împărţite astfel: WordPress Basics; Theme Tutorials; Plugins; The Backend; Miscellaneous.

image


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 4,50 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *