Utile când lucraţi cu Twitter


Dacă aveţi un cont Twitter atunci v-ar prinde bine nişte webinstrumente. Puteţi folosi exclusiv Twitter.com, dar sunt unele instrumente ce vă pot face viaţa mai uşoară. Şi aş începe cu Twitlet. De aici în câteva secunde puteţi avea un bookmarklet pe care să îl trageţi în bara de semne de carte. Astfel, în orice sit aţi fi, în orice moment, puteţi publica direct pe Twitter fără să mai mergeţi pe respectivul sit. E mult, mult mai uşor. Evident va trebui să vă daţi datele de logare. Dacă folosiţi un calculator public nu apelaţi la Twitlet. Suplimentar, dacă puneţi #link în textul scris, pe Twitter va apare o scurtătură spre pagina curentă din navigator.

img

Un alt instrument pe care cred că îl veţi găsi util este Twitpic. Şi acesta are nevoie de datele Dvs de logare, pe care le foloseşte pentru a publica imagini. Cum Twitter este 100% text (şi doar 140 de caractere), evident că Twitpic va găzdui de fapt imaginea iar pe Twitter va trimite un scurt text (îl indicaţi Dvs) şi un link către fotografie. Ambele servicii compactează adresele pentru ca să vă rămână cât mai mult caractere libere pentru text. Puteţi desigur folosi independent diversele servicii de acest gen: de la is.gd sau mai celebrul tinyurl.

V-am prezentat deci două situri care cred că vă pot ajuta mult să twitter-iţi. Situl oficial Twitter include o listă de Aplicaţii iar aici găsiţi mult mai multe şi frumos catalogate. La final un scurt screencast cu cele descrise mai sus. Poate foloseşte cuiva spre clarificare.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

10 comentarii

 1. Twirl (www.twhirl.org) – asta mi se pare mie cel mai bun tool pentru twitter.

 2. Eu folosesc TwitterFox – un add-on pt firefox in care pot urmari abonamentele mele la Twitter de pe mai multe conturi, cat si pe ale mele si comentariile aferente.

 3. jürgen.toth spune:

  Chiar daca nu utilizez si nici macar nu urmaresc pe nimeni si nimic pe Twitter (pentru mine e doar o moda, poate chiar mai mult, doar o joaca, asa cum acum doi ani fiecare dorea sa se inscrie in SecondLife acum fiecare isi face cont pe Twitter, nu zic ca ideea e rea insa cat timp se poate pierde, stresat cate evenimente pot pierde din vedere …) as dori sa ma scap de un link spre o aplicatie care se pare ca permite crearea si inserarea de sondaje, poll-uri pe Twitter: http://twtpoll.com/

 4. radu.capan spune:

  Doar atat tin sa spun: Twitter e un fenomen web 2.0, nu o joaca. Per ansamblu. Ca unii deschid contul din joaca sau il folosesc in joaca e altceva. Per ansamblu insa vorbim de un fenomen serios, cu o istorie in spate si in fata (evident, nu vesnica, dar nici sa dispara in cateva luni). Nici eu nu ma vad folosind Twitter pentru mult timp dar faptul ca mie nu mi-e teribil de util nu e un argument pentru banalizarea sau desconsiderarea lui. Cine rasfoieste twittosfera si analizele serioase se convinge.

 5. jürgen.toth spune:

  Twitter exista de ceva timp, startul a fost mai greu insa s-a impus in fata unor concurenti mai puternici care si-au inchis portile, ex. Pownce si Jaiku (din curtea Google). Parerea mea e ca fenomenul e putin sa zicem overhyped (ca Facebook sau ca deja amintitul SecondLife), pentru mine din doua motive: e totusi o aplicatie de nisa (chiar daca s-au inregistrat milioane, il folosesc cateva zeci de mii si aceia tot sporadic, la o adica cine are timp sa stea toata ziulica sa citeasca tot cate 140 de cuvinte) apoi e un mijloc de comunicare si nu de informare (intre prieteni iti poti da o intalnire, si daca il folosesc firmele sau agentii de stiri o fac pentru a atrage atentia, insa in doua randuri totusi doar comunici, nu informezi, nu analizezi.) Daca primul punct inca se poate schimba, cu folosirea accentuata a internetului pe telefoanele mobile (aici poate face Twitter concurenta la SMS-uri), al doilea mai greu.
  Un concurent inca mai rezista twittomaniei, il amintesc pana nu isi da duhul si el: http://friendfeed.com/

 6. gxg spune:

  Un alt instrument util este Twitterfeed, care actualizeaza status-ul twitter pe baza unor feed-uri RSS.
  Eu de exemplu il folosesc ca sa trimit automat pe twitter articolele pe care le dau ‘share’ in Google Reader.

 7. jürgen.toth spune:

  De ce nu „twittuiesc”: WhyIDontTweet.com

 8. jürgen.toth spune:

  Si chiar daca nu twittuiesc deloc personal ma impiedic de unele aplicatii pentru Twitter. Una dintre ele, Twitterbar, permite ca prin intermediul unui plugin (extensie, supliment, add-on sau cum s-o mai numi) Firefox sa se scrie si publica in Twitter direct din bara de adrese a navigatorului: TwitterBar.

  Si un alt supliment Firefox tine conversatiile, mesajele din Twitter intr-o bara laterala: TwitBin.

 9. jürgen.toth spune:

  O alta aplicatie interesanta si utila pentru unii ar putea fi TweetMyPC (http://tweetmypc.codeplex.com/) care permite controlul asupra calculatorului personal de acasa prin intermediul unor comenzi date din contul Twitter.

 10. jürgen.toth spune:

  Poate unor utilizatori Twitter le poate fi de folos: http://accessibletwitter.com/


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *