DivShare şi FileBox


Cine ne urmăreşte de câţiva ani ştie că într-o vreme aveam o mare dragoste numită DivShare. Am urmărit evoluţia şi recomandat cu căldură acel sit până când a intrat într-un con de umbră. Reclame peste reclame, interdicţii stupide (ex: cei din Asia nu aveau nevoie la download), diverse limitări… TechCrunch punea DivShare la sfârşit de noimebrie 2007 în al lor sinistru DeadPool (aplicaţii moarte sau pe moarte). Iată că de dimineaţă am avut surprinderea să citesc că TechCrunch scoate dintre morţi DivShare, socotind că are şanse să îşi recâştige din popularitate. DivShare a fost cumpărat de 3Sixty, firmă ce spune că are planuri mari cu noua achiziţie.

img

M-am logat din curiozitate la DivShare şi mi-am regăsit fişierele intacte. Asta e bine… Alte servicii în schimb, precum Fileden, îmi cer periodic să mă reloghez, altfel vor şterge fişierele. Sincer cred că revenirea serviciilor oferite de DivShare ar fi binevenită. Cei 5GB oferiţi gratuit pot să pară mult sau puţin depinde de nevoi şi de comparaţii (Microsoft dă 25GB for free, iar GDrive… nu se ştie încă, dar va veni). Posibilitatea de embed pentru audio şi video nu se regăseşte însă la mulţi alţi concurenţi de pe această piaţă. Doar timpul ne va arăta cum va merge DivShare. Cineva făcea o observaţie interesantă: DivShare a fost cumpărat de 3Sixty, adică 3-60 sau 360. Dacă această cumpărare va întoarce situl cu 360 de grade înseamnă că… se va întoarce de unde a plecat 😉 ?

La final ceva nu tocmai nou, dar un email primit astăzi mi-a atras atenţia: între webaplicaţiile româneşti care încearcă să treacă de la servicii gratuite la servicii gratuite şi servicii premium, se înscrie de la începu de an şi FileBox.ro. Dacă vreţi să scăpaţi de secundele de aşteptare şi poate vreţi şi capacitate mai mare de stocare atunci FileBox are câteva soluţii contra cost – vedeţi tabelul. Folosiţi FileBox contra cost? Dacă da, împărtăşiţi-ne din experienţele avute.

img

PS: Să amintim în treacăt că nume mari îşi închid soluţiile pentru găzduire de fişiere – Yahoo Briefcase, AOL Xdrive & HP Upline.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (3 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

5 comentarii

 1. Shumi spune:

  Nu inteleg cu ce te-a deranjat divshare. Din cauza limitarilor? Poate chiar asta este unul din motivele pentru care a supravietuit atat de bine timpului. In fine, nu a trecut atat de mult timp, dar tot ce pot sa spun este ca folosesc divshare de cand ai mentionat tu prima oara de el si nu am avut niciodata probleme cu el. Ba chiar mai mult, nu stiu daca mai e oferta aceea, dar am platit 10$ sau ceva de genul acesta (pe an) astfel ca am scapat de reclame (atat eu, cand accesez link-urile altora, cat si toti cei care downloadeaza din link-urile puse de mine) si daca un fisier este intr-un cont al cuiva care a depasit limita de upload (50 de giga) am vreo 50 de credite cu care pot sa iau acele fisiere, fara sa astept sfarsitu lunii, sau ceva.

  Sincer nu stiu ce sa zic cu achizitionarea de o alta companie a acestui serviciu. Sper sa fi avut ceva termeni contractuali care sa specifice respectarea promisiunilor facute de divshare clientilor/utilizatorilor, indiferent de compania care-l detine.

 2. radu.capan spune:

  Opinia ta despre DivShare este imbucuratoare. Am sa iti explic ce m-a deranjat: 1) reclamele au inceput sa inunde paginile (sunt costuri mari, recunosc, pentru astfel de situri); 2) rata de actualizari a scazut, dupa un avant pionieresc (1 si 2 sunt doar nemultumiri, nu probleme solide); 3) viteza a avut in vremea aceea (toamna lui 2007) probleme majore – am publicat videotutoriale pe DivShare si mai mult nu mergeau decat mergeau (in final le-am migrat de Viddler). Astfel eu in final am incetat sa mai folosesc DivShare.
  Cat despre achizitionare, termenii achizitionarii spun clar ca nu se va inapoi cu ceva ci se va merge inainte. Adica ce a fost ramane pe mai departe, dar se promit facilitati noi. Interesant e ca DivShare sustine ca a evitat vanzarea pana acum pentru ca erau deja profitabili. Deci vanzarea nu vine pentru ca ar fi fost in criza. Cu alte cuvinte sunt chiar motive de speranta pentru DivShare. Am dorit sa il reamintesc cititorilor…

 3. Spike spune:

  DivShare arăta destul de bine la început, însă, cum ai zis şi tu, au apărut limitări stupid. Personal, am trecut pe Windows Live pentru că spaţiul este destulător, reclame puţine şi nederanjante iar limita de bandă nu există. Despre Filebox aveam numai cuvinte de laudă până când au băgat şi ei acele limitări (care nu deranjează foarte mult, însă ele există şi asta contează). Cred că Filebox începe încet să devină un RapidShare românesc.

 4. Cristi spune:

  Am folosit DivShare cateva luni, dar au inceput sa ma deranjeze reclamele si desele caderi. Din vara trecuta, am renuntat la DivShare in favoarea unui alt serviciu gratuit, humyo.com. Nu stiu daca DivShare si-a rezolvat problemele pentru ca n-am mai testat. Pe humyo am fisiere audio/video, fisiere rulate pe un site cu wordpress. Deocamdata merg multumitor si n-am motive sa schimb humyo cu altceva. Despre FileBox am auzit de bine, ma bucur si probabil ca il voi testa in curand.

 5. constantin dan spune:

  Buna ziua la toata lumea,
  Am citit „contractul” sau termeni contractuali oferit de Filebox, cred ca e o gluma sinistra sau mai curind atentat la bunul simt, cititi-l si dumneavoastra si minunati-va!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *