Secrets of Six Seas: o altă clonă Zuma


Dacă Conga Bugs, prezentat recent, era, prin grafică şi sunete, pentru copii mai mici, Secrets os Six Seas are aceeaşi idee de joc – să eliminăm şirurile de bile de diverse culori, trăgând cu bilele de culori corespunzătoare, înainte ca ele să ajungă la punctul final al traseului parcurs – dar îi va atrage mai mult pe cei mai mari. Povestea ne spune că submarinele construite pentru a curăţa mările de substanţele toxice care le poluează, prin intermediul unor sfere purificatoare, nu mai funcţionează cum trebuie, şi acum distrug la scară largă vietăţile marine. Pentru a salva vieţuitoarele care au mai rămas, comunitatea globală a făcut apel la voluntari pentru a distruge maşinăriile nebune, una câte una. O miză ecologică deci!

img img

Noi suntem bineînţeles unul dintre aceşti voluntari. Jocul se desfăşoară pe fundalul unor frumoase peisaje marine, prin cele şase mări în care trebuie să ne desfăşurăm activitatea: Calmă, a Perlelor, Străveche, Portocalie, Întunecată şi Rece. La fiecare nivel vin la o oarecare distanţă în timp mai multe şiruri de bile, aşa că la un moment dat va trebui să fim atenţi la mai multe şiruri. Avem şi nivele cu două trasee distincte pentru bile – şi mai complicat! Nivel după nivel constituie de fapt o nouă provocare, cu elemente noi, ceea ce îi poate ambiţiona pe jucători să tot dorească să meargă mai departe.

img img img

Atenţie; nu încercaţi să nimeriţi bilele atunci când se află pe sus în vreo buclă a traseului – nu le veţi nimeri decât atunci când sunt jos. Bonusurile pe care le primim de la diferite piese includ bombe, mersul înapoi, oprirea sau încetinirea şirului, vârtejuri care trag în ele câteva bile… Se pare că dacă pierdem un nivel, îl putem relua ori de câte ori, până la victoria finală! Care în unele cazuri nu e chiar "floare la ureche". Putem relua oricare dintre nivelele jucate, dând click pe el pe hartă. Cu o grafică foarte reuşită şi idei noi, aceasta este una dintre cele mai reuşite (chiar cu iz de originalitate) jocuri Zuma întâlnite în ultima vreme!


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (3 evaluări, media: 3,67 din 5)
Se încarcă...

2 comentarii

  1. Spike spune:

    Parcă arată mai bine decât clasicul ZUMA…

  2. ice spune:

    Pardon, o alta clona Luxor…


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *