authorStream: pentru PowerPoint-uri


De ce e atât de greu să găseşti un sit unde să publici PPT-uri? De-a lungul timpului am tot schimbat fără să găsesc unul care să mă satisfacă. Zoho şi Google Docs au o ofertă interesantă, inclusiv cu posibilitatea de editare. Scribd e faimos (nefiind limitat la PPT-uri). Am încercat şi SlideShare – superb până la un punct. Care e nemulţumirea? Oricare soluţie am încercat-o în 90% din cazuri PPT-urile publicate online aveau probleme: textele care arătau OK în fişierul PPT, erau decalate, uneori în afara ecranului în versiunea online. În cazul SlideShare sau Scribd presupunea modificarea fişierului şi republicare la noroc: oare acum merge? În cazul Zoho şi Google presupunea editarea direct online. În ambele cazuri: pierdere de vreme!!!

image

De câteva zile am început să public pe authorSTREAM. Două surprize majore:

  • partea bună: în mod incredibil, la nici unul dintre materiale nu am avut texte defazate – aspectul era 99% ca în versiunea offline; mai mult – ţineţi-vă bine – versiunea online respectă tranziţiile (uauauauau) şi chiar şi eventualul fundal sonor (huh! teribil!)
  • partea proastă: de mai multe ori serverul a fost jos; ok, hai să zicem că e ghinionul, dar şi astăzi a fost jos vreo 2-3 ore; pe blog nu se spune încă nimic decât despre căderea din 25 februarie

Nu aş vrea să mi-o luaţi în nume greşit, dar după ce am răsfoit câteva alte PPT-uri, fără să îmi atragă ceva atenţia, am decis să vă pun câteva dintre PPT-urile pe care le-am încărcat eu. Ignoraţi conţinutul – nu, nu încercăm să facem educaţie religioasă aici 😉 – şi observaţi facilităţile. De exemplu materialul următor se derulează singur şi are coloană sonoră (porniţi boxele).

Mai jos este un material pe care l-am făcut pentru o oră de cateheză cu copiii din parohie. După cum vedeţi conservă animaţiile aşa cum le-am făcut în PPT-ul original. Puteţi da click pe săgeţi sau pe marginea stânga-dreapta a materialului.

Mai jos am pus o prezentare ce nu îmi aparţine, intitulată „Australian Art Destroyed in Fire 2009”. Folosiţi butonul pentru a o vedea pe tot ecranul. Dar înainte să închei eu: webaplicaţia are şi alte puncte tari şi slabe. Plus: dacă o aplicaţie se derulează singură ea poate fi exportată spre YouTube din câteva clickuri. Minus: pluginul WordPress e varză şi codul oferit per clip asemenea. Concluzia: un candidat interesant. Să sperăm că părţile cu minus se vor rezolva cât mai rapid.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (3 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *